Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Silné bouřky zaměstnaly jihomoravské hasiče

Jižní Moravu zasáhly ve středu večer a v noci silné bouřky. Zatímco v Brně pouze mírně kapalo, například na Vyškovsku nebo Tišnovsku způsobila průtrž mračen místním obyvatelům problémy. Hasiči nejčastěji odčerpávali zatopené sklepy.

Profesionální a dobrovolní hasiči řešili na jižní Moravě více jak dvacet událostí spojených se středečním přívalovým deštěm. Nejčastěji vyjížděly jednotky na Tišnovsku a Vyškovsku.

V deseti případech čerpali vodu ze zatopených prostor. V Katově na Tišnovsku například místní jednotka dobrovolných hasičů čerpala vodu ze tří zatopených sklepů.

„Po dvacáté hodině jsme na tísňové lince přijali informaci, že se pravděpodobně protrhla hráz rybníka Borky u obce Lubné. K místu vyrazilo hned několik jednotek," uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský. Hasiči na místě zjistili, že k protržení hráze nedošlo, ale přívaly vody přetékají přes hráz. „Jednotky zde a na dalších blízkých rybnících situaci monitorovaly," dodal mluvčí.

Na Vyškovsku vyjížděli hasiči celkem sedmkrát. V Bučovicích se voda dostala do jídelny místní školy. Následky zde odstranila bučovická dobrovolná jednotka.

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, bouřka, deště, jižní Morava, Jihomoravský kraj, okres Vyškov, Tišnovsko, Brno, Lubné, Bučovice

FOTO: Silné bouřky zaměstnaly jihomoravské hasiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.