Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hrad Veveří a Rakovec nově propojí cyklostezka

Celkem šest kilometrů dlouhá cyklostezka spojí v následujících letech Rakovec s hradem Veveří u Brna. O záměru dnes rozhodli brněnští radní. Stavba cyklostezky o šířce tří metrů vyjde město na 86 milionů korun. Částka pokryje i výkup pozemků a přípravu projektu.

„V posledních letech výrazně vzrostla cyklistická doprava v Brně. Zvláště přehrada je hojně vyhledávanou oblastí. Na kole sem jezdí nejen místní, ale také turisté. Propojení Rakovce a lávky pod hradem Veveří dlouhodobě chybělo,“ vysvětlil radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Ve hře jsou tři možné varianty výsledné podoby cyklostezky. Dvě se liší jen nepatrně v některých úsecích. Třetí počítá s mostem přes přehradu. Toto alternativní řešení by ale navýšilo celkovou cenu o 40 milionů korun.

V současnosti město chystái cyklostezk propojující Žebětín, Kohoutovice a Bystrc. Kilometr a půl dlouhá stezka by měla stát 16 milionů korun.

Foto Výletní cíle

Štítky cyklostezka, veveří, Rakovec, Hrad Veveří, Brno, ODS, Žebětín, Bystrc

Hrad Veveří a Rakovec nově propojí cyklostezka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.