Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po stopách lovců mamutů. Pod Pálavskými vrchy vznikla nová archeostezka

Nová archeostezka s pěti informačními panely spojuje Archeopark Pavlov a Dolní Věstonice. Návštěvníky provede po nejvýznamnějších lokalitách kultury lovců mamutů.

„Stezka je dlouhá asi 3,5 kilometru a vzhledem k tomu, že vede pod Pálavskými vrchy, je třeba počítat s určitým převýšením. Cyklisté na stezku nesmí, protože se nachází v CHKO Pálava," upozornila kurátorka a správkyně Archeoparku Pavlov Zuzana Havlická. Stezka je podle ní dobře sjízdná s dětským kočárkem.

Pět dvojjazyčných informačních panelů, které jsou umístěné tak, aby nezakrývaly výhled na okolní krajinu, popisuje dějiny archeologického výzkumu pod Pálavou a hlavní nálezy z oblasti, mimo jiné i slavnou Věstonickou venuši.

„Letos bude stezka ve zkušebním provozu, uvidíme, jaký o ni bude zájem a jak na ni budou reagovat lidé. Do budoucna uvažujeme o možnosti projít stezku v doprovodu průvodce," uvedla Havlická.

Stezka má plynule navazovat na expozici Archeoparku a poskytnout lidem představu o prostoru, kde lovci mamutů žili.

Autoři | Foto Archeopark Pavlov / Cemex

Štítky Archeopark Pavlov, stezka, lovci mamutů, mamut, lovec, Dolní Věstonice, kultura, Pavlovské vrchy, Věstonická venuše, CHKO Pálava

Po stopách lovců mamutů. Pod Pálavskými vrchy vznikla nová archeostezka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.