Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Taťána Malá rezignuje na funkci náměstkyně hejtmana, v krajské radě zůstává

Bývalá ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO) rezignuje na funkci náměstkyně jihomoravského hejtmana, v krajské radě ale zůstane. Bude za kraj jednat s vládou a centrálními úřady. Malá to dnes oznámila na tiskové konferenci krajských zastupitelů za ANO.

„V posledním roce se moje práce významně změnila a přesunula se na centrální úroveň. Příkladem může být jednání o moto GP nebo stavbě hokejové haly. Kraj potřebuje někoho, kdo bude z pozice radního jednat s vládou a centrálními úřady," uvedla Malá.

Na funkci náměstkyně Malá rezignuje 20. června na zasedání krajského zastupitelstva, nově bude radní pro majetek a komunikaci s vládou a centrálními orgány. Její pozici převezme radní Petr Hýbler (ANO), který měl v radě dosud na starosti regionální rozvoj. „K regionálnímu rozvoji si přiberu i investice. Je tam hodně projektů, které je potřeba dotáhnout, pokud by se povedlo v tom krátké období, které zbývá, začít i projekt nový, budu velmi rád," uvedl Hýbler.

Taťána Malá je poslankyní a jihomoravskou radní za ANO, loni v červenci byla na 13 dní ministryní spravedlnosti. Čelila mnoha výzvám k opuštění funkce poté, co se objevilo podezření, že ve svých diplomových pracích na Panevropské vysoké škole v Bratislavě, kde vystudovala práva, a také na Mendelově univerzitě v Brně, opisovala. Malá odmítla, že by úmyslně opisovala, celou záležitost označila za kampaň, z funkce ale odstoupila.

Etická komise Mendelovy univerzity práci Malé zkoumala a konstatovala, že vykazuje shody s jinou prací, titul ale Malé neodebrala.

Autoři | Foto repro youtube

Štítky Taťána Malá, rezignace, náměstkyně hejtmana, radní, jihomoravský kraj, vláda, ANO 2011, Petr Hýbler, Mendelova univerzita v Brně, Panevropská vysoká škola, Bratislava, krajská rada

Taťána Malá rezignuje na funkci náměstkyně hejtmana, v krajské radě zůstává  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.