Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zakázat cirkusy v Brně? Lidé mohou hlasovat, zda má město cirkusům pronajímat pozemky

Brňané mohou v anketě hlasovat o tom, zda souhlasí či nesouhlasí s tím, aby město pronajímalo své pozemky cirkusům s divokými druhy zvířat. Odpovídat lze do konce června, a to na webu či na pobočkách knihovny a informačního centra.

„Před několika měsíci proběhla médii informace o tom, že město Znojmo nadále nebude pronajímat pozemky cirkusům, které provádějí drezuru zvířat. Jelikož téma drezury divokých zvířat je tématem, které pravidelně rezonuje i v Brně, rozhodlo se vedení města uspořádat anketu a zjistit, zda Brňáci chtějí, aby se v Brně městské pozemky za účelem drezury divokých druhů zvířat pronajímaly," uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Znojmo cirkusům se zvířaty nepronajímá pozemek u ZŠ JUDr. Mareše v dolní části města, o který cirkusy žádají. Vedení města tak reagovalo na případy podezření z týrání zvířat v cirkusech z loňského roku. V anketě, kterou předtím Znojmo pořádalo, se 70 procent hlasujících vyslovilo pro zákaz pronajímání.

Brňané mohou hlasovat online na www.brnoid.cz nebo osobně na pobočkách Knihovny Jiřího Mahena a Turistického informačního centra města Brna. Hlasovat mohou pouze obyvatelé města Brna ve věku od 15 let.

Přivítali byste úplný zákaz zvířat v cirkusech?

Celkem hlasovalo2551 čtenářů

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cirkus, Brno, hlasování, zákaz, pozemek, anketa, Znojmo, Tomáš Koláčný, Česká pirátská strana, Jiří Mahen

Zakázat cirkusy v Brně? Lidé mohou hlasovat, zda má město cirkusům pronajímat pozemky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.