Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Brno zalil v noci vydatný déšť, voda zatopila i podzemní garáže

Na jižní Moravu a především Brněnsku udeřila v noci na pátek vlna silného deště a bouřek. V Brně to mělo za následek zatopení celé řady objektů - od sklepů přes podzemní garáže.Voda způsobila problémy také v dopravě.

Jihomoravští hasiči tak měli od noci napilno. První oznámení  v souvislosti s vydatným deštěm přijali okolo druhé hodiny ráno. Jednalo se o zatopené sklepy ve Veverské Bitýšce. Pak již následovala řada dalších zásahů. „Kromě čerpání vody z objektů bylo nutné v několika případech zajistit také zprůjezdnění zatopených komunikací. Tak tomu bylo např. v Brně na ul. Jedovnická a Hradecká," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Právě v Hradecké ulici zůstali uvězněni dva řidiči. Najeli totiž do zhruba metr hluboké kaluže vody, a jejich auta se v tu chvíli stala neovladatelnými. S vyproštěním pomáhali hasičům brněnští strážníci.

K největšímu zásahu vyjížděli hasiči do ulice Jakuba Obrovského v Brně, kde voda zaplavila prodejnu, kotelnu bytového domu, sklad firmy, suterén dalšího obchodu a dvě podzemní garáže. Tam bylo přes metr vody a 15 parkujících aut. Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů, které odčerpávaly vodu po celou noc.

Nejčastěji hasiči zasahovali na Brněnsku a Blanenska. Situace se začala uklidňovat okolo páté hodiny ráno. „Nicméně stále evidujeme nové události," dodal Mikoška.

Foto HZS JMK

Štítky déšť, Brno, zatopení, garáže, podzemní garáž, Jihomoravský kraj, Brněnsko, Jaroslav Mikoška, Jakub Obrovský, Veverská Bítýška

FOTO: Brno zalil v noci vydatný déšť, voda zatopila i podzemní garáže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.