Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový bazén za Lužánkami už čeká jen na stavební povolení

Rada města minulý týden schválila další změny ohledně rekonstrukce plaveckého bazénu za Lužánkami. Do roku 2020 by se měl vedle současné budovy vybudovat nový pětadvacetimetrový bazén s menším bazénkem pro děti. V plánu je také akvapark. Poslední slovo budou mít v červnu brněnští zastupitelé. Předpokládaná cena nového bazénu se pohybuje okolo 140 milionů korun.

Již brzy by mělo být vydáno stavební povolení pro výstavbu nového 25metrového bazénu i s menším, polovičním bazénkem pro děti, který má doplnit Městský plavecký stadion Lužánky. V plánu je také rozšíření komplexu o akvapark. Odbor územního plánování a rozvoje Magistrátu města Brna zajistil zpracování návrhu změny územního plánu a jeho projednání, finální rozhodnutí padne na červnovém zasedání Zastupitelstva města Brna.

ČTĚTE TAKÉ: FOTO: Plavecký stadion za Lužánkami rozšíří nový plavecký bazén​

„Poptávka po možnostech plavání v Brně dlouhodobě převyšuje kapacitní možnosti nynějších bazénů. Parametry nového bazénu jsou navrženy tak, aby splňoval veškeré náležitosti závodní pětadvacítky. Po jeho dokončení bude v Brně možné uspořádat i velké mezinárodní závody, protože nový bazén může sloužit jako rozplavbový,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Lužánky nabídnou prostory pro plavecké kurzy a soutěže

Komplex tak bude moci brzy poskytnout krom možnosti významných plaveckých soutěží i rozšířenou nabídku plaveckých kurzů. Kvůli nedostatečným kapacitám je spousta zájemců prozatím odmítána. „Už máme téměř zaplněné i časy, o které dříve rodiče s dětmi zájem neměli, třeba ve středu ve tři hodiny odpoledne. Dětí je také každým rokem víc a víc,“ uvedl ředitel Plavecké školy Brno Radim Vítek. Nový bazén podle něj může situaci vylepšit částečně.

Jeden akvapark pro Brno nestačí

V Brně dnes funguje zatím pouze jeden akvapark, a to v Kohoutovicích, což pro tak velké město, jako je Brno, nestačí. Nový areál bazénu v Lužánkách pojme až 2 300 plavců či milovníků wellness uvnitř, a k tomu bude mít komplex kapacity i pro 1 500 lidí u venkovních bazénů. Děti i dospělí se mohou těšit na brouzdaliště, tobogány, sauny i vířivky.

Nový bazén bude mít dráhy široké 2,5 m stejně jako u 50 metrového bazénu, kterým už Lužánky disponují. Návštěvníci si budou moci užít i relax v nově vybudovaném welness. Předpokládané investiční náklady vyjdou asi na 140 milionů Kč bez DPH. 

„Stanovisko krajského odboru životního prostředí vyloučilo významný vliv změny v územním plánu na evropsky významnou lokalitu nebo ptačí oblast soustavy NATURA 2000. Změně plánu a stavbě nového bazénu tedy nestojí nic v cestě,“ dodal radní pro územní plánování Filip Chvátal.

Autoři | Foto MMB

Štítky bazén, Lužínky, Brno, zastupitelé, stavební povolení, Lužánky, aquapark, Zastupitelstvo města Brna, Jaroslav Suchý, Natura 2000

Nový bazén za Lužánkami už čeká jen na stavební povolení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.