Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci s nadcházejícím teplem zvýší kontroly lužáneckého parku

Brněnští strážníci se více zaměří na kontroly Lužánek. S nadcházejícím teplým obdobím vyhledává oblíbený park totiž více a více lidí. Důvody zvýšených kontrol jsou hlavně preventivní, strážníci se zaměří i na udržování čistotu parku.

S nadcházejícím létem narůstá počet kontrol i jejich délka. „Platí to pro všední i víkendové dny. Strážníci stráví jednou obchůzkou přibližně tři čtvrtě hodiny až hodinu. V některých časech se může stát, že jedna hlídka plynule nahradí druhou,“ vysvětlil ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal.

K novému systému kontrol městská policie nepřistupuje kvůli žádnému bezpečnostnímu incidentu ani jinému naléhavému problému. „Chceme návštěvníkům dopřát, aby se v parku cítili bezpečně a komfortně. Zvýšený dohled je čistě preventivní a odpovídá významu parku. Je nejstarším veřejně přístupným městským parkem v českých zemích a jedná se o národní kulturní památku. Musíme ho proto chránit před vandalismem i nepořádkem,“ vysvětlila primátorka Markéta Vaňková.

Za nevyhození odpadků po pikniku pokuta až deset tisíc

Strážníci v Lužánkách hlídají, aby nedošlo k poškozování vybavení a mobiliáře, zaměřují se také na pořádek, včetně travnatých ploch. Podle informací městské policie se v minulých letech ukázalo, že řada návštěvníků nechává po skončení pikniku na loukách množství nepořádku. Takové chování by je mohlo na pokutě stát i deset tisíc korun.

Strážníci si také všímají i dodržování pravidel ohledně venčení psů. Při kontrolách však mohou hlídky návštěvníkům i poradit nebo pomoci s nenadálými problémy. Městská policie plánuje udržet zvýšené hldíky nejméně do konce léta.

Foto GotoBrno.cz

Štítky Lužánky, park, strážníci, kontroly, obecní policie, Markéta Vaňková, Brno

Strážníci s nadcházejícím teplem zvýší kontroly lužáneckého parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.