Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nebe nad Prýglem dnes rozzáří první soutěžní ohňostroj Ignis Brunensis

Na Brněnské přehradě dnes večer začne série čtyř ohňostrojů, které jsou součástí každoroční přehlídky Ignis Brunensis. První z show připravil český tým Flash Barrandow SFX a designérem představení je Jaroslav Štolba, který je zároveň technickým ředitelem festivalu. Další ohňostroje na přehradě budou 5., 8. a 12. června.

Zatímco dnešní ohňostroj není soutěžní, další tři už soutěžní budou a porota bude vybírat nejlepší z nich. Postupně budou soutěžit týmy z Portugalska, Filipín a Norska. Každý ohňostroj začíná ve 22:30.

Lidé se na přehradu dostanou ideálně posilovými tramvajemi. Budou jezdit už od 18:00. Kromě tramvají budou jezdit častěji i trolejbusy na linkách 26 a 30 a také autobusy na linkách 50, 302 a 303 a na vybraných nočních linkách, které budou odvážet cestující po ukončení show.

Definitivní zakončení letošních ohňostrojů zajistí Epilog ze Špilberku 15. června, bude věnovaný výročí tří brněnských univerzit.

Autoři | Foto Robert Vystrčil, Ignis Brunensis

Štítky Ignis Brunensis, ohňostroje, prýgl, ohňostroj, Brněnská přehrada, Norsko, Portugalsko, Filipíny

Nebe nad Prýglem dnes rozzáří první soutěžní ohňostroj Ignis Brunensis  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.