Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Riviéře vyroste příští rok letní olympijský park

Brňané se mohou opět těšit na olympijský park. Tentokrát však nevznikne při příležitosti zimní olympiády, ale letní. Své místo najde na Riviéře. Na přelomu července a srpna příštího roku si tak Brňané budou moci vyzkoušet olympijské disciplíny, v nichž budou sportovci bojovat o medaile v Tokiu. Brněnští radní tento týden schválili 12 milionů korun na propagaci akce.

Vodní pólo, akvabely, baseball či lukostřelba

Návštěvníci se budou moci seznámit s olympijskými disciplínami od atletiky po zápas. „Bazény Riviéry budou sloužit akvabelám a vodnímu pólu, další vodní sporty si lidé vyzkoušejí na řece. V areálu koupaliště bude dále baseball, stolní tenis, beachvolejbal, ale i neolympijské sporty jako pétanque. V lesoparku za řekou bude prostor pro lukostřelce, blízký velodrom si projedou cyklisté,“ vybral z nabídky radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý "KDU-ČSL).

Příměstské olympijské tábory

Olympijský festival se bude konat od 24. července do 9. srpna 2020. V plánu je využít vybudovaná sportoviště také pro příměstské tábory pro děti. Jeden táborový cyklus by trval pět dnů. Během nich se děti seznámí s tradičními i méně známými sporty a zároveň si je vyzkouší. Ve sportech, které je budou bavit, pak mohou v budoucnu pokračovat jako v zájmové aktivitě.

Zároveň se díky festivalu dozvědí nejen o historii olympionismu a významných sportovních legendách, ale také o olympijských hodnotách, jako je přátelství, respekt a sebezdokonalování.

Český koncept olympijských festivalů se šíří do světa

„Olympijské festivaly, jejichž koncept vznikl v Česku, se šíří do dalších zemí a já jsem rád, že Brno se stává jedním z jeho průkopníků. V dnešní sedavé době mají velký smysl. Nadto připomínají a šíří olympijské hodnoty, platné od dob antiky až dosud,“ uzavřel  Suchý.

Zimní olympijský festival, který Brno organizovalo při příležitosti konání olympiády v Pchjong-čchangu v roce 2018 přilákal na brněnské výstaviště 157 tisíc návštěvníků. Při stejných hrách organizovala olympijský festival také Ostrava. V minulosti vznikly olympijské parky při letních olympiádách také na Lipně, v Pardubicích či v pražských Žlutých lázních.

Foto STAREZ-SPORT | Zdroj s použitím TZ

Štítky riviéra, olympijský park, Brno, letní olympiáda, olympijský festival, olympijské hry, festival, Zimní olympijské hry, sport, Tokio, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Letní olympijské hry

Na Riviéře vyroste příští rok letní olympijský park  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.