Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno překonalo rekord v pojídání červů

Jeden festivalový a jeden republikový rekord ustanovili dnes návštěvníci brněnského Extreme food festivalu, který se uskutečnil na bývalém fotbalovém stadionu za Lužánkami. Na čtvrtý ročník festivalu exotické kuchyně a netradičních pokrmů přišlo zatím nejvíc lidí a zároveň byl ustanoven český rekord v počtu lidí, kteří ve stejný den na stejném místě snědli červa brouka potemníka.

„Letos přišlo na festival přibližně 2300 návštěvníků, loni jich bylo 1500. Naplnilo se tak naše očekávání, kvůli kterému jsme festival přemístili na větší prostor. Povyrostli jsme i v počtu nabízených aktivit i počtu stánků. Lidé mohli ochutnat 160 druhů jídla," uvedl pořadatel akce Pavel Pichler.

Přes pět set lkidí snědlo v Brně červa

Zároveň se podařilo ustanovit český rekord v pojídání hmyzu, i když nakonec se odehrával jinak, než pořadatelé plánovali. Původně mělo jít o rekord v počtu lidí pojídajících hmyz naráz na jednom místě. „Ukázalo se ale, že někteří lidé potřebují trochu víc času, takže nakonec jde rekord v počtu lidí, kteří snědli červa zophobas, tedy potemníka. Bylo jich 514," dodal pořadatel festivalu extrémního jídla.

Právě speciality hmyzí kuchyně patřily k největším lákadlům v nabídce stánků. Dalším rychle vyprodaným jídlem byly pokrmy z krokodýlího a hadího masa.

Kromě stánků s netradičním jídlem a pitím byly součástí festivalu i besedy s cestovateli a sportovní zóna, kde bylo možné vyzkoušet například skákací boty, slackline nebo bungee trampolínu.

Autoři | Foto Extrem Food Festival

Štítky Extrem Food Festival, rekord, pojídání červů, Brno, za lužánkami, festival, jídlo, Lužánky, kuchyně, pokrm

Brno překonalo rekord v pojídání červů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.