Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Minibus se na Ústředním hřbitově osvědčil. Do provozu půjde i na Dušičky

Brnu se o velikonočních svátcích osvědčil minibus jezdící po Ústředním hřbitově a hodlá ho nabídnout i na Dušičky. Potvrdil to náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Podle něj minibus během čtyř velikonočních dní přepravil zhruba 1000 lidí. Na Dušičky bude jezdit zdarma v době od 29. října do 3. listopadu od 09:00 do 17:00 třikrát za hodinu. Má usnadnit cestu po rozsáhlém hřbitově především seniorům a handicapovaným, jet s ním ale může každý.

Město s dopravním podnikem vyzkoušelo o Velikonocích službu poprvé. "Reakce lidí byla pozitivní a o novou službu byl zájem, proto bude město službu nabízet i o Dušičkách. Pokud se tam znovu osvědčí, zavedeme to už na tyto dny pravidelně," uvedl Hladík.

Podle něj minibus přepravil denně v průměru 250 až 300 lidí. „Na jednu jízdu vycházelo deset až 12 lidí. Menší zájem byl v brzkých ranních hodinách, což budeme reflektovat na podzim," řekl Hladík.

Minibus tak bude vyrážet na Dušičky oproti Velikonocím o hodinu později. Pojede od 09:00 do 17:00 ve dnech od 29. října do 3. listopadu. Jezdit bude každých 20 minut. Lidé mohou nastoupit u vchodu z Vídeňské ulice, zastávka pak bude na znamení kdekoliv. Celkové náklady na službu budou 60.000 korun, uhradí je město Brno.

„Opatření pomáhá především seniorům a handicapovaným, pro které je pohyb na tak rozsáhlém hřbitově náročný. Jet ale může kdokoliv," dodal Hladík.

Autoři | Foto ilustrační foto, TIC Brno

Štítky minibus, Ústřední hřbitov, Brno, Dušičky, hřbitov, Petr Hladík, KDU-ČSL, Velikonoce

Minibus se na Ústředním hřbitově osvědčil. Do provozu půjde i na Dušičky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.