Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti piva na Riviéře, Burger Street Festival, Muzejní noc, MIG 21 a Slavnosti dobrého jídla

Nevíte, kde vám hlava stojí? Tento týden je tolik zajímavých akcí, které vám klid nedodají. A že počasí dosud nepřálo? Nevadí. Hlavní je mít slunce v duši.

Jarní Slavnosti dobrého jídla proběhnou v termínu 15. – 18. května na náměstí Svobody v Brně. V centru Brna se představí restaurace, občerstvení, foodtrucky, regionální prodejci, sladké i slané dobroty, pivo a víno.

Národní prodejní přehlídka oceněných piv z odborných pivovarských soutěží, Slavnosti piva na Riviéře, slibuje od čtvrtka 16. května přes pětadvacet velkých pivovarů a řemeslných minipivovarů a bude i národní prodejní přehlídka piv z odborných soutěží České pivo, PIVEX a Jarní cena českých sládků.

MALALATA je už 12 let synonymem pro jedinečnou fúzi balkan beats, gypsy music, cumbie a reggae. Ve čtvrtek 16. května si s nimi můžete užít Tančírek pod hvězdným nebem na Kraví Hoře.

Ve čtvrtek 16. května  se bude snadně žít a tančit. Na Špilberku totiž vystoupí populární taneční, pěvecká a striptérská skupina MIG 21, pod širým nebem na nádvoří a společně s nimi zahraje Michal Hrůza, zakladatel kapely Ready Kirken.

Burger Street Festival znova rozpaluje grily! Po roce se vrací do Brna a veze ty nejlepší burgrárny, hranolkárny, zmrzlináře a všechny, co moc dobře ví, co se k hamburgerům sluší a patří. To celé se vstupem zdarma v pátek 17. května.

MUNIFESTO – festival plný filmů, dokumentů, hudby a hlavně výrazných osobností, které se otiskly do historie i současnosti jubilující Masarykovy univerzity. Narozeniny má sice univerzita, ale na oslavu v podobě tohoto filmového festivalu jsou zváni všichni, rozhodně ne jen studenti či absolventi! 19 projekcí, na 35 hostů, 2 filmové večery s živou hudbou, 1 soutěžní večer krátkometrážních filmů, 3 party noci s DJ‘s, 1 modrý koberec přes celou Scalu – otevřený všem.  Tím vším bude tento festival od pátku 17. až do neděle 19. května hýřit.

Brněnská muzejní noc nás čeká v sobotu 18. května. Navštivte muzea i mimo běžné hodiny a aspoň jednou do roka si užijte kulturní sobotní večer.

A co si takhle v neděli 19. května dát trošku do těla? Schody AŽ nahoru je běžecký závod na nejvyšší budovu v Česku – brněnský AZ Tower.

Štítky Tipy na týden, kultura, slavnost, pivo, Muzejní noc, Mig 21, Brno, jídlo, Michal Hrůza, Masarykova univerzita, Scala, Ready Kirken, Česko

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti piva na Riviéře, Burger Street Festival, Muzejní noc, MIG 21 a Slavnosti dobrého jídla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.