Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno bude zase o něco čistší. Od úterý se začaly vymývat popelnice i kontejnery

Tento týden začaly Brnem jezdit speciální auta na čištění popelnic a kontejnerů. S jejich pomocí bude ve městě čistší většina černých nádob na směsný komunální odpad.

Vymývání popelnic začíná tento týden a potrvá až do listopadu. Díky tomu se očistí až 55 tisíc odpadových nádob po celém Brně. Čištění nijak neomezí běžný provoz, provádí se během standardního svozu odpadu. Popelnice se nejdříve vyprázdní a následně se vymývá horkou vodou bez saponátů pod vysokým tlakem. Jedna popelnice se tak zvládne vyčistit za necelých deset vteřin. Znečištěná voda se zachytí do sběrné vany a poté je odčerpána do samostatné nádrže. 

Vymývání popelnic není v Česku běžnou službou, Brno se ale rozhodlo v rámci čistějšího města tuto službu zavést. Čištění popelnic se tak stalo součástí systému nakládání s komunálním odpadem, a je tedy zahrnuto v ročním poplatku za odpad. Ten je třeba uhradit do konce května. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky popelnice, čištění, sako, Brno, kontejner, Česko

Brno bude zase o něco čistší. Od úterý se začaly vymývat popelnice i kontejnery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.