Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno uspořádá v červenci mistrovství Evropy horských kol

Podruhé v historii uspořádá Česká republika mistrovství Evropy v závodech horských kol. Jeho dějištěm bude od 25. do 28. července trať Brně. Na šampionátu by neměla chybět evropská špička včetně dlouholeté české jedničky Jaroslava Kulhavého.

Uzávěrka přihlášek je sice až 15. července, ale pořadatelé očekávají, že v Brně nebude chybět žádná velká osobnost světové cyklistiky. „Je to jeden z vrcholů sezony i pro mě," řekl na tiskové konferenci olympijský vítěz z Londýna 2012 Jaroslav Kulhavý, který se do závodů zapojí o tomto víkendu a koncem května bude startovat na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě.

V Brně se před šesti lety začala formovat nová trať v pisáreckém areálu Anthropos v blízkosti rekreační zóny Riviéra. V roce 2015 se zde poprvé jel Český pohár, o dva roky později mistrovství republiky. Nyní se Bikearena dočká svého vrcholu v podobě ME.

„Je to hravá, rychlá a technická trať v areálu v blízkosti města," potvrdil Kulhavý současný trend zařazování vrcholných závodů. Jedno kolo má délku 4100 metrů s převýšením 210 metrů. „Trať byla prakticky hotova v předchozích letech, nyní jsme ji jen doupravili a doladili některé detaily," řekl předseda organizačního výboru ME Lubomír Vidlák. Na toto doladění padlo mimo jiné i 650 tun přírodního kamene.

Počet účastníků bude znám až po uzávěrce, nicméně už nyní je jasné, že vedle závodů kategorie elite bude největší zájem o start v kategorii veteránů. „Vždyť Česko je bikovou velmocí," připomněl Vidlák obrovskou popularitu horských kol v Česku. „Jsme rádi, že Brno se bude prezentovat nejen jako město kultury a vědy, ale i jako sportu," těší se na šampionát brněnská primátorka a příležitostná cyklistka Markéta Vaňková (ODS).

Šampionát začne ve čtvrtek 25. července závody veteránů a vyvrcholí v neděli 28. července závody elite mužů i žen.

 

Autoři | Foto ilustrační foto, kolo.cz

Štítky Sport, cyklistika, horská, Evropa, AUDIO, Brno, horské kolo, Česko, Jaroslav Kulhavý, Letní olympijské hry 2012, Lubomír Vidlák, Anthropos, ODS, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno uspořádá v červenci mistrovství Evropy horských kol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.