Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po těžké nemoci zemřel herec Václav Postránecký. Bylo mu 75 let

Po dlouhé nemoci zemřel v úterý 7. května legendární český herec Václav Postránecký. Bylo mu 75 let.Za svůj život ztvárnil postránecký celou řadu televizních, filmových i divadelních rolí.

Herec zemřel v úterý večer v rodinném kruhu. Informaci potvrdil mluvčí činohry Národního divadla Tomáš Staněk. „Václav Postránecký v úterý 7. května ve 22:40 v kruhu nejbližší rodiny podlehl dlouhému statečnému souboji se zákeřnou nemocí," uvedl Staněk.

Vedle herectví se věnoval také dabingu a režii a rovněž vyučoval. V letech 2005 až 2011 byl prezidentem Herecké asociace, která udílí Ceny Thálie.

Postráneckého kariéra se pojila i s Brnem. V 60. letech působil v tehdejším Státním divadle, poté se přesunul do Prahy, kde od konce sedmdesátých let ztvárnil desítky rolí, včetně inscenací v Národním divadle. 

Diváci ho znají z nepřeberné řady filmů a pořadů. Zahrál si například v Černých baronech, S tebou mě baví svět, Cirkusu Humberto nebo ve filmu Byl jednou jeden dům. 

Foto Show Jana Krause

Štítky Václav Postránecký, úmrtí, herec, nemoc, Tomáš Staněk, Národní divadlo v Praze, Herecká asociace, Cena Thálie, Praha, Brno, Cirkus Humberto, Černí baroni, S tebou mě baví svět

Po těžké nemoci zemřel herec Václav Postránecký. Bylo mu 75 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.