Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na brněnském středu nechali vyměnit písek ve všech dětských pískovištích

Městská část Brno-střed nechala vyměnit písek na všech 23 dětských pískovištích, které se v centru nacházejí. Důvodem je zajištění bezpečnosti pro malé děti, které si na písečku hrají. Na výměnu padlo 42 tun písku.

Městská část nechala ve všech pískovištích během dubna kompletně vyměnit písek až do hloubky 40 centimetrů. Podle mluvčí brněnského středu Kateřiny Dobešové nechává městská část písek dosypávat i v průběhu roku.

„Pracovníci odboru životního prostředí všechna pískoviště pravidelně vizuálně kontrolují, a pokud zjistí jeho znečištění, zajistí nápravu," uvedla Dobešová. 

Vyzývá přitom i veřejnost a rodiče malých dětí. „V případě, že by uživatelé zjistili znečištění písku nebo jeho nedostatek, mohou se obrátit na odbor životního prostředí městské části Brno-střed. Nahlášené znečištění ihned prověříme a vyřešíme," uzavřela Dobešová.

Foto pixabay.com

Štítky Brno-střed, pískoviště, písek, výměna, městská část

Na brněnském středu nechali vyměnit písek ve všech dětských pískovištích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.