Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hrdinové v uniformách. Policisté na Blanensku seniorce zachránili život

Pomáhat a chránit. Přesně podle těchto slov se v pondělí zachovali dva policisté na Blanensku. Starší ženě poskytli první pomoc a tím jí zachránili život.

V pondělí 29. dubna odpoledne došlo u seniorky v Ostrově u Macochy k zástavě srdce. Ihned po oznámení vyrazili dva policisté z Dopravního inspektorátu Blansko prap. Antonín Barvík a prap. Jan Buš na místo. Policejní hlídka vybavená automatizovaným externím defibrilátorem (AED) dojela jako první a do domu je vpustil manžel dvaasedmdesátileté seniorky.

Žena ležela bezvládně v pokoji na zemi, nekomunikovala a nedýchala. Policisté na nic nečekali a připevnili elektrody přístroje. Výboje nebyly přístrojem doporučeny, i tak ale oba muži zákona zachovali chladnou hlavu a započali nepřímou masáž srdce, kterou prováděli až do příjezdu hlídky dobrovolných hasičů z Jedovnic. Hasiči pak s policisty pokračovali v záchraně života ženy.

Resuscitaci poté převzali zdravotníci ZZS JmK, kterým se podařilo obnovit krevní oběh pacientky. Po zajištění dýchacích cest ji pak na řízené ventilaci převezli do boskovické nemocnice. 

"Všechny složky IZS zafungovaly skvěle a jejich bezchybná spolupráce vedla k záchraně lidského života, všem patří velký dík!" pochválila odvedenou práci mluvčí blanenské policie Lenka Koryťáková.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, hrdina, seniorka, první pomoc, okres Blansko, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Blansko, Buš, Ostrov u Macochy, Jedovnice

Hrdinové v uniformách. Policisté na Blanensku seniorce zachránili život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.