Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město opraví rozsáhlý vnitroblok mezi ulicemi Kounicova, Tábor, Pod Kaštany a Šumavská

Příjemné posezení na nových lavičkách, spousta zeleně a hřiště na petanque. Obyvatelé domů při rozsáhlém vnitrobloku mezi ulicemi Kounicova, Tábor, Pod Kaštany a Šumavská se mohou těšit na nové prostranství, které vznikne na místě současného zanedbaného vnitrobloku. Rekonstrukce za 45 milionů začne v půlce května. Stavbu zaplatí brněnský magistrát.

Projekt počítá s vytvořením herních a odpočinkových zón, nové lavičky a odpadkové koše, nebo i pítka a hřiště na pétanque. „Vnitroblok je již dlouhou dobu opravdu v žalostném stavu, ať už jde o zeleň, povrchy chodníků a silnic, nebo zejména odvodnění. Připravovaná stavba řeší opravu plochy vnitrobloku, komunikací, parkovacích míst, ale také rekonstrukci a doplnění dešťové kanalizace nebo veřejného osvětlení,“ uvedl místostarosta MČ Brno-Žabovřesky Filip Leder.

Navýšení parkovacích míst

Kvůli stavbě bude v místě částečně omezený vjezd do vnitrobloku. „Chceme zachovat původní urbanistické a dopravní řešení vnitrobloku. Zároveň ale dojde k navýšení parkovacích míst," prohlásil Leder. Díky rekonstrukci tak přibude 50 parkovacích míst.

Stavba bude probíhat ve dvou etapách. První začne už v polovině května. Druhá na ní bude bezprostředně navazovat. „V průběhu stavby bude částečně omezen vjezd do vnitrobloku. S omezeními však chceme občany seznámit předem na veřejném setkání,“  uzavřel místostarosta.

Foto Vizualizace nové podoby vnitrobloku | Zdroj s použitím TZ

Štítky vnitroblok, oprava, Tábor, kounicova, šumavská, pod kaštany, parkování, Filip Leder

Město opraví rozsáhlý vnitroblok mezi ulicemi Kounicova, Tábor, Pod Kaštany a Šumavská  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.