Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Ratíškovic povede čtyřkilometrová cyklostezka do Hodonína

Ratíškovice dokončují za 28 milionů korun téměř čtyřkilometrovou cyklostezku do Hodonína. Místostarosta Radim Šťastný (Ratíškovice 2022) prohlásil, že by mohla být oficiálně otevřena v půli května. Podle něj to přispěje k bezpečnosti, protože na souběžné silnici z Ratíškovic do Hodonína bylo už několik nehod aut a cyklistů.

Společnost Swietelsky stavební začala cyklostezku stavět loni v srpnu. Zbývá už jen osadit svislé a vodorovné značení. „Předpokládáme, že 16. května by mohlo být oficiální otevření," uvedl Šťastný.

Trasa vede podél silnice II/432 a spojuje Ratíškovice od ulice U Hájenky s hodonínskou částí Pánov. „Sídlí tam několik velkých podniků, ve kterých pracují lidé z Ratíškovic. Jejich jízda do práce bude bezpečnější," zdůraznil místostarosta.

Podle něj se na silnici staly už vážné dopravní nehody mezi auty a cyklisty, šlo i o smrtelné havárie. „Silnice je silně zatížená osobní i nákladní dopravou a v rovném lesním úseku povolenou rychlost skoro nikdo nedodržuje," poznamenal Šťastný.

Tři metry široká cyklostezka měří 3666 metrů a je z asfaltového betonu. Většinu nákladů pokryje Státní fond dopravní infrastruktury. Dvěma miliony korun přispělo město Hodonín, milion dal Jihomoravský kraj a asi čtyři miliony uhradí Ratíškovice.

Podle Šťastného by obec chtěla v budoucnu vybudovat ještě více než kilometrovou cyklostezku k turisticky vyhledávanému vrcholu zvanému Náklo, kde jsou sochy Sáma, Rastislava, Svatopluka nebo Cyrila a Metoděje.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, Ratíškovice, Hodonín, silnice, Cyril a Metoděj, Pánov, Státní fond dopravní infrastruktury

Z Ratíškovic povede čtyřkilometrová cyklostezka do Hodonína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.