Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dva a půl milionu na sociální služby. Město se rozhodlo podpořit 50 projektů

Pomoci se brzy dočkají senioři, rodiče postižených dětí nebo cizinci. Příspěvek ve výši 2,5 milionu korun na neziskové organizace, které navazují na sociální služby poskytované ve městě, čeká na schválení od zastupitelů.

Peníze by měly zlepšit kvalitu péče o osoby se zdravotním postižením, pomohou ale také rodičům postižených dětí, přispějí na dopravu klientů sociálních služeb a podpoří zajištění dobrovolníků. 

Díky speciálnímu programu bude městem podpořeno 50 projektů

Nestátní neziskové organizace působící v Brně mohly o peníze žádat do konce loňského října, od té doby probíhalo hodnocení jednotlivých projektů. O podporu žádalo 53 neziskových organizací, které se snažily získat podporu pro 68 projektů. Vybráno jich bylo 50.

„Chtěli jsme peníze v tomto programu uvolnit na projekty, které nemají šanci získat peníze z jiných zdrojů financování, protože svým charakterem a obsahem nenaplňují podle zákona definici jednotlivých druhů sociálních služeb. Přesto jsou to aktivity potřebné, které si naši podporu jednoznačně zaslouží,“ vysvětlila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Pomoci se dočkají senioři i zdravotně či mentálně postižení lidé

Program by se měl postarat o všechny věkové kategorie, od dětí a jejich rodin přes osoby s těžkým zdravotním či mentálním postižením až k seniorům nebo cizincům.

„V některých případech se jedná o nové projekty. Ještě častěji jsou to ale dlouhodobě fungující programy, které už jsou zavedeny a mají svou klientelu,“ dodal náměstek primátorky pro sociální oblast Robert Kerndl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sociální služby, dotace, město, Brno, projekt, nezisková organizace, Markéta Vaňková, Robert Kerndl

Dva a půl milionu na sociální služby. Město se rozhodlo podpořit 50 projektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.