Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sportovní odpoledne v Brně vyneslo desítky tisíc korun na pomoc malé bojovnici

Desítky sportovců se sešly za slunečného sobotního odpoledne 20. dubna v tělocvičně Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně, aby podpořily malou bojovnici Elenku, která se již od narození potýká se zdravotními problémy. Benefiční akce pořádaná brněnským florbalovým týmem Shooters a iniciativou Dnes pomáhám na ušní implantát pro Elenku nakonec vynesla přes 34 tisíc korun.

Boj už od prvních vteřin na novém světě

Osmiletá Elenka to neměla už od narození vůbec jednoduché. Ihned po porodu lékaři rodičům holčičky oznámili, že se Elenka narodila s rozštěpem páteře a je téměř jisté, že ochrne.

„Nasadili jsme na období několika let bolestivou, ale účinnou Vojtovu metodu, následně také Bohatha metodu a když jsme viděli, jak obrovský posun Elenka dělá, riskli jsme poměrně komplikovanou operaci, která dopadla dobře a Elenka začala chodit. Zázrak," popsala příběh malé bojovnice její maminka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Těch náhod je u nás v posledních týdnech opravdu hodně. ???? Jednou se takhle Dominika doslechla v práci o holčičce, která neslyší a její rodiče se ohromně snaží získat penízky, aby mohli zaplatit operaci, která jí alespoň částečně sluch daruje. Proč by to měli platit rodiče? Protože pojišťovna se rozhodla, že operaci neuhradí... ???? A zase jindy se takhle baví Petra s Dominikou o tom, se že ozvali kluci z @shootersbeta, že chtějí pořádat benefiční florbalový turnaj a penízky někomu darovat, ale neví komu. ???? A takhle to funguje! ❤ Proto Vás zveme na florbalový turnaj, a to v sobotu o Velikonocích, ze kterého půjde výtěžek na operaci a zavedení kochleárního implantátu 8-leté Ellince. ???? Přijďte i Vy podpořit tuto akci a svůj oblíbený tým. A nebo se zapsat do registru dárců kostní dřeně @zapissedozivota (ano, i tuto akci s mladými lidmi k tomu využijeme). Vždyť už víte, že pomáhat nebolí... ???????? FB událost najdete v biu. . . . #dnespomaham #spolecne #dekujeme #sport #tournament #dar #sluch #aznadren #jedunadren #brno #dobryskutek #girl #smile #nature #spring

Příspěvek sdílený DNES POMÁHÁM, z.s. (@dnes_pomaham),

Radost však časem vystřídala další starost – rodiče Elenky si všimli, že holčička nedoslýchá. „Po detailním vyšetření nám bylo sděleno, že trpí oboustrannou silnou ztrátou sluchu, která mohla být Elence indikována už při porodu, ale bohužel ji toto vyšetření neudělali, a tak se o něm dozvídáme až teď," popsala maminka.

Jedinou nadějí pro Elenku se tak stala kochleární implantace. Jenže v tu chvíli přišel boj s pojišťovnou, která zákrok odmítla proplatit. „Čas utíkal a zasvěcení ví, že kochleární implantace se musí udělat v co nejnižším věku dítěte, aby bylo schopno mluvit. Naše boje trvaly 2 roky, změnili jsme zdravotní pojišťovnu a výsledek je stejný. Žádný," dodala matka dcerky. 

Na potřebnou operaci se tak rodiče rozhodli vydat všechny své prostředky, i tak však potřebovali finanční pomoc ve výši půl milionu korun. Díky nadaci Dar sluchu vznikl transparentní účet a veřejná sbírka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Když se spojí sport, skvělí lidé, hezký nápad a super počasí, vznikne něco úžasného ???????????? 34 123 korun pro Elenku a 28 nově zapsaných lidí v registru dárců kostní dřeně, kdy každý z nich může někomu zachránit život ???? @zapissedozivota Bez kluků z @shootersbeta by tohle celé nebylo a díky vám všem i parnetrovi turnaje @florbal4u má Elenka již termín operace ???? Byl to krásný slunečný den a jsme rádi, Že jsme se ho mohly stát součástí . Velké díky také @betyvach , která za námi jela až z Plzně a její pomocnici, bez které bysme to nezvládly ???? Připojujeme gratulaci @shootersbeta za pohár z tohoto turnaje ???????????? Velké díky všem ještě jednou a Krásné Velikonoce ???????????? #dnespomaham #pomahej #zalepsija #florbal #turnaj #brno #velikonoce #dobryskutek #like #smile #sport #super #heroes #thankyou #merci #nice #amazing #help #aznadren

Příspěvek sdílený DNES POMÁHÁM, z.s. (@dnes_pomaham),

Pomohli (nejen) florbalisté

Elence se do dnešního dne rozhodlo pomoci desítky dárců jak z řad jednotlivců, tak kolektivů. Zařadili se mezi ně i brněnští florbalisté z klubu Shooters, kteří se rozhodli zorganizovat charitativní turnaj a oslovili iniciativu Dnes pomáhám. Tu v loňském roce založily dvě mladé slečny z Brna a od té doby se věnují péči o seniory, děti v nemocnicích či pejsky v útulcích.

CELÝ ČLÁNEK: Každá pomoc potěší. Brňanky založily inciativu Dnes pomáhám a dělají radost dětem či seniorům

28 zachráněných životů?

Florbalový turnaj nakonec vynesl nádherných 34 123 korun. „Byl to krásný slunečný den a jsme rádi, že jsme se ho mohly stát součástí. Velké díky klukům ze Shooters a také Bety Vachelové, která za námi jela až z Plzně a její pomocnici, bez které bychom to nezvládly," děkovala po turnaji zakladatelka Dnes pomáhám Petra Pachlová.

Vedle finanční pomoci malé bojovnici měla však akce ještě další chvályhodný rozměr – může zachránit 28 lidských životů. V rámci turnaje se totiž lidé mohli zapisovat do registru dárců kostní dřeně. Ten se tak díky sobotní akci rozrostl o 28 nových jmen.

Přestávku od dobročinných akcí děvčata z Dnes pomáhám neplánují. „Ráda bych pozvala všechny milovníky zvířat 22. května do Mykitchen na akci Pokecej, pomáhej na pomoc útulku pro pejsky Tail story," pozvala Pachlová.

Foto Dnes pomáhám

Štítky florbalový turnaj, elenka, dnes pomáhám, benefice, Brno, florbal, Petra Pachlová, kostní dřeň, Velikonoce, Instagram, Plzeň

Sportovní odpoledne v Brně vyneslo desítky tisíc korun na pomoc malé bojovnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.