Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V Pasohlávkách postaví obří tobogán připomínající horskou dráhu, voda na něm poteče i do kopce

Spíše horská dráha než tobogán. Obří rodinnou skluzavku postaví jako novinku v Aqualandu Moravia. Atrakci za desítky milionu korun staví specializovaná firma v Kanadě. Podobnou „chytrou“ atrakci, která návštěvníka před jízdou zváží a tím určí sílu proudu, který ho bude unášet, lze najít například v Texasu.

Tobogán bude měřit 242 metrů a posádku před jízdou automaticky zváží. Důvod? Bezpečnost a šetření vodou, podle váhy totiž dráha určí její množství. Start z nástupiště ve výšce, jenž zhruba odpovídá panelovému domu a převýšení 17 metrů. Na pěti místech navíc posádka tobogánu pojede do kopce. 

„Atrakce představuje naprostý unikát v rámci celé Evropy. Podobný typ lze nejblíže najít na Kanárských ostrovech. A velmi podobnou atrakci pak mají v texaském Galvestonu. Dráhu pro nás vyrábí světová špička ve výrobě tobogánů – kanadská firma Whitewater. Nyní máme hotové jednotlivé díly, které po složení vytvoří českou trikoloru. Zatím rozložený tobogán čeká cesta do Evropy, která zabere zhruba měsíc. Počítáme, že první návštěvníci se na dráze svezou příští rok,“ říká ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Potřebná stavební povolení aquapark již má a skládání atrakce tak začne letos v létě. Horská vodní dráha bude určena pro dva cestující na dvoumístném raftu. Za hodinu stihne odbavit až 250 lidí, svezou se na ní v doprovodu dospělých i děti.

Foto Aqualand Moravia

Štítky Aqualand Moravia, tobogán, stavba, Pasohlávky, Kanada, Texas, Evropa, Kanárské ostrovy, Galveston, Whitewater, horská dráha

FOTO: V Pasohlávkách postaví obří tobogán připomínající horskou dráhu, voda na něm poteče i do kopce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.