Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraví horu v sobotu zaplaví běžci. Výtěžek ze startovného pomůže dětem s autismem

Pokud rádi běháte, zastavte se v sobotu 13. dubna na Kraví hoře. Vůbec poprvé se zde bude konat charitativní Běh se srdcem, jehož startovné poputuje autistickým dětem a na podporu léčby muzikoterapií. Start je ve 14:30. Organizátoři připravili dvě trasy, kratší čítá čtyři kilometry, delší sedm. Minimální hodnota startovného je 200 korun. Pro děti jsou připraveny kratší závody.

Výtěžek z registračního poplatku charitativního běhu poputuje Nadačnímu fondu Kometa, konkrétně na pomoc autistickým dětem a na léčbu muzikoterapií. „Rozhodli jsme se podpořit autistické děti, které to potřebují. Jedná se o program v rámci Studentského měsíce, který vyvrcholí festivalem pod širým nebem, Majálesem. I proto chceme podpořit také léčbu muzikoterapií. Minimální poplatek za registraci je 200 korun,“ konstatuje Kamila Hausknechtová, která má v rámci Majálesu charitativní běh na starost. Pro dětské běžce jsou připraveny i menší závody, které jsou bez registrace.

Lidé si mohou vybrat ze dvou tras. První je dlouhá 7 kilometrů, druhá 4 kilometry. „Startujeme o půl třetí odpoledne na Kraví hoře, kam se vrátíme. Trasy vedou přes Wilsonův les. Zapojit se mohou bez registrace i děti, pro které jsou připraveny speciální krátké trasy,“ říká Hausknechtová. Tento den si mohou lidé užít i další doprovodné sportovní aktivity, které zajistí Městský parlament dětí a mládeže Brno.

Atmosféru oživí také kapely a občerstvení. „Po setmění budeme promítat film, Brňané by si tedy neměli zapomenout deku a teplé oblečení,“ dodává Hausknechtová.

Foto pixabay.com | Zdroj s použitím TZ

Štítky charita, běh srdcem, Kraví hora, děti, autismus, léčba, muzikoterapie, majáles, Brno

Kraví horu v sobotu zaplaví běžci. Výtěžek ze startovného pomůže dětem s autismem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.