Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Starosta Židenic žaloval hokejistu Liberce, vedení Komety ho ostře kritizovalo. Teď se Mrázek ospravedlňuje

Starosta brněnské městské části Židenice se rozhodl žalovat libereckého hokejistu Martina Ševce za jeho zákrok při semifinálovém utkání Bílých Tygrů s Kometou. Podle reakcí společnosti si tím ale starosta Aleš Mrázek ušil z ostudy kabát. A teď má potřebu se ospravedlňovat.

Konkrétně se starostovi Mrázkovi nelíbí zákrok Ševce, při kterém ze střídačky sekl holí brněnského protihráče. A Mrázek měl očividně potřebu celou situaci řešit, i když se ho utkání nijak netýkalo. Sklidil za to obrovskou vlnu kritiky.

Včera na oficiálním facebookovém profilu Městské části Brno-Židenice zveřejnil příspěvek, kterým chtěl celou událost vysvětlit. „Během včerejšího dne se objevilo množství zpráv o mém podání k Disciplinární komisi Extraligy ledního hokeje v souvislosti s pondělním zápasem hraným mezi Kometu a libereckými Bílými tygry. Nebylo mým úmyslem dát věc plně k dispozici médiím či se svěřovat sociálním sítím, nicméně se tak stalo a cítím potřebu uvést celou záležitost na pravou míru. Pod dojmem viděného, emocemi nabitého hokejového zápasu, rozhovorů s fanoušky z mého okolí a s kolegy, jsem se pokusil upozornit na zákrok, který překročil hranice fair – play a zůstal nepotrestán. Učinil jsem tak způsobem, který umožňuje současné znění Disciplinárního řádu ELH,“ napsal starosta Aleš Mrázek. Možná i u něj převládly emoce. Přeci jen, jde o play-off.

Nechápu, proč se starosta Židenic plete do hokeje. Kometa se distancuje, prohlásil Zábranský

Z celého incidentu nemá radost ani Kometa. Jak sdělil novinářům majitel klubu Libor Zábranský, postup brněnského politika nechápe. Na oficiálním webu klubu hlavní kouč napsal: „Je to pro náš všechny šok. Vůbec nechápu, proč se do série plete někdo z radnice Židenic. Je to prostě neuvěřitelné, že tohle někoho napadne. Pana starostu neznám. Za klub se od všeho distancujeme a nepřejeme si, aby disciplinární komise na tento podnět cokoliv řešila. Od všeho jsou na ledě hráči a rozhodčí. Ti o všem ve výsledku rozhodují. A dále realizační týmy. Ale tohle? My jsme žádný podnět nepodali. Za mě to je bohužel politikaření a ostuda."

PSALI JSME: Starosta brněnské městské části žaluje hokejového obránce Liberce za zákrok při semifinálovém zápase

Své vyjádření starosta Židenic ještě doplňuje: „Nebylo mým úmyslem jakkoliv se zviditelnit, zasahovat do kompetencí jiných či suplovat něčí činnost. A už vůbec nebylo mým úmyslem zasáhnout do průběhu zápasů play off. I já zastávám názor, že sportovní zápasy mají být rozhodovány výhradně kláním na sportovištích, nikoliv ovlivňovány administrativními zásahy. Pokud jsem v někom vzbudil jiný dojem, než je výše uvedeno, anebo se cítí mým jednáním poškozen, přijměte, prosím, toto vysvětlení.“

Zviditelnění, o jaké by nikdo nestál

Zviditelnění opravdu dosáhl, jenže zřejmě ne zrovna takového, jaké by si kdokoli přál. „Tohle jsou věci, která si má řešit klub a ne nějaký aktivista ze své funkce. Udělal jste nám akorát ostudu, i když to třeba bylo tak nebo onak. Politici si myslí, že můžou pindat do všeho. Starejte se raději o věci vám přímo kompetentní, jako jsou bobky od psů a podobně,“ vzkázal starostovi na sociálních sítích Martin K.

Svým chováním rozčílil starosta Židenic nejednoho místního obyvatele. Pod vysvětlující příspěvek napsala Mrázkovi vzkaz i Lucie M.„Pane starosto, jediné, v co opravdu doufám, je to, že tohle neprobíráte na poradě vedení, jak bylo prezentováno... Jestli ano, tak to tam rovnou zabalte, protože mám pocit, že v Židenicích máme OPRAVDOVÉ problémy, kterým by takové debaty braly prostor...“

Mezi celou řadou fanoušků brněnské Komety má ale Mrázek zastání. „Mě je celkem jedno, jestli se pan Mrázek zviditelnil. Pokud ano, tak jako nespokojený fanoušek HC Kometa Brno. To, co předvedl Ševc, nebyl běžný faul a měl být potrestán. Bohužel i šéf DK má zřejmě slabost pro libereckého hráče, když musí lhát a obhajovat zákeřně chovajícího se hráče,“ komentoval Vašek.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec/ANO

Štítky hokej, Brno, Židenice, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, Aleš Mrázek, Martin Ševc, městská část, Martin Švec, hokejista, Libor Zábranský, Extraliga ledního hokeje

Starosta Židenic žaloval hokejistu Liberce, vedení Komety ho ostře kritizovalo. Teď se Mrázek ospravedlňuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.