Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zmatená seniorka jela do Bratislavy, vystoupila v Brně. Myslela si, že je rok 1919

Chtěla za známými do Bratislavy. Nevěděla však, v jaké ulici vlastně bydlí a nakonec do slovenského hlavního města ani nedojela. Brněnští strážníci pomohli ztracené a zmatené šestaosmdesátileté paní, která bloudila okolo Zvonařky s domněním, že je rok 1919.

Starší ženy, která bezradně chodila od jednoho nástupiště k druhému, si všimli v úterý krátce před půlnocí strážníci na autobusovém nádraží Zvonařka.

Strážníci paní oslovili s nabídkou pomoci, ale od seniorky se dočkali jen zmatených odpovědí. Žena hlídce tvrdila, že vyrazila ze západních Čech rychlíkem do Bratislavy ke známým, kterým napsala několik dopisů. Strážníkům sice uvedla, jak se jmenují, ale netušila, na jaké adrese bydlí. Poté se svěřila, že na ni nejspíš v Bratislavě ani nikdo nečeká.

V Brně starší paní vystoupila kvůli tomu, že už byla tma. Neměla ani moc přesné ponětí v čase, strážníkům totiž uvedla, že je rok 1919. „Strážníci následně přivolali zdravotníky, kteří šestaosmdesátiletou seniorku převezli do nemocniční péče," uzavřel mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Foto MP Brno

Štítky seniorka, zmatení, strážníci, zvonařka, 1919, Brno, Bratislava, Západní Čechy

Zmatená seniorka jela do Bratislavy, vystoupila v Brně. Myslela si, že je rok 1919  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.