Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté kontrolují vlaková nádraží po celé jižní Moravě. Za přeběhnutí kolejí hrozí pokuta až 10 tisíc

Riskují svůj život i bezpečí ostatních. A hlavně velmi tučnou pokutu. Řeč je o cestujících, kteří si zkracují cestu přes koleje na místech, kde je to zakázáno. Právě na ně si tento týden počíhali jihomoravští policisté. Lidé přitom mohou vyfasovat pokutu až 10 tisíc korun.

Pokuta je přitom ještě to nejmenší, co se může stát. Vlakovou soupravu nelze zastavit na pár metrech a rozjetý vlak je pro chodce nerovný soupeř.

Policisté z oddělení hlavní nádraží Brno letos evidují již 7 vlakem sražených osob, 6 z nich skončilo tragicky. Proto se v tomto týdnu více zaměřují na nedeovolený pohyb lidí v kolejišti na vlakových nádražích.

Kromě Brna policisté zamířili i do Hodonína, Ivančic, Břeclavi, Vyškova a jiných měst v rámci jižní Moravy. „Během pondělí bylo při neoprávněném pohybu v kolejišti přistiženo a řešeno 38 osob," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. O den později rozdali policisté dokonce 48 pokut.

Ve středu bylo pokut o něco méně a jejich počet skončil na číslu 14, ale za to policisté na vlakovém nádraží v Hodoníně vypátrali mladého chlapce, který už byl několik dnů na útěku z výchovného ústavu a padnul policistům do rukou právě proto, že přecházel koleje v místě, kde je to zakázáno.

„Bezpečností akce pokračuje i v dalších dnech a má zejména upozornit na rizika spojená s pohybem osob v kolejišti," uzavřel mluvčí.

Foto PČR

Štítky nádraží, vlaky, přecházení, policisté, pčr, železniční stanice, Jihomoravský kraj, Brno, Hodonín, Břeclav, Ivančice, Vyškov

Policisté kontrolují vlaková nádraží po celé jižní Moravě. Za přeběhnutí kolejí hrozí pokuta až 10 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.