Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rodící maminka už to do nemocnice nestihla, zdravého chlapečka porodila se záchranáři na parkovišti

Dramatické chvíle se šťastným koncem prožili čerství rodiče v Čebíně na Tišnovsku. Nastávající maminka začala rodit, tatínek dítěte zavolal na linku 155 a operátorka záchranářů na místo okamžitě vyslala lékařskou posádku. Jenže malému chlapečkovi se chtělo na svět opravdu rychle.

„Z informací, které jsem měla, jsem pochopila, že děťátko velmi spěchá na svět, snažila jsem se uklidnit tatínka a poradit, co je třeba udělat, než na místo dorazí sanitka,“ popsala operátorka Romana Mikulicová.

„Maminku jsme stihli dovést do sanitky, na parkovišti jsme však už zůstali, nebyl čas vyrazit do porodnice. Pak už šlo všechno ráz na ráz. Pomohli jsme na svět Filípkovi, je to zdravý kluk a má skoro čtyři kila, tohle jsou pro nás krásné a nezapomenutelné okamžiky,“ zavzpomínala na zákrok se šťastným koncem lékařka Nelly Knápková, které u porodu pomáhali kolegové Jana Knirschová a Jakub Stuchlík.

Chlapečka i maminku pak posádka odvezla do porodnice. „Moc děkuji všem zdravotníkům, kteří za námi přijeli, byli skvělí a já jsem za jejich přístup vděčný,“ radoval se tatínek malého kloučka. „Filípkovi přejeme hlavně hodně zdraví a rodičům gratulujeme, zvládli to na jedničku," uzavřela mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Foto ZZS JMK

Štítky porod, parkoviště, Čebín, Tišnovsko, záchranáři, zzs jmk

Rodící maminka už to do nemocnice nestihla, zdravého chlapečka porodila se záchranáři na parkovišti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.