Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sociální fond pro pomoc potřebným dostal od města milionovou dotaci

Na nemocné děti už nebudeme muset sbírat víčka. Město přidělilo sociálnímu nadačnímu fondu města Brna milionovou dotaci pro zdravotně postižené, seniory i rodiny s dětmi v tíživých situacích.

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje se dočká dotace milion korun. Na březnovém zasedání tuto částku schválili brněnští zastupitelé. Z fondu už dvacet pět let odchází prostředky jednotlivcům v nelehkých životních situacích, ale i organizacím působícím v sociální oblasti.

„Do obtížné životní situace se může dostat každý, ať už pochází z jakékoliv skupiny obyvatel, nezávisle na věku nebo zdravotním stavu. Ne každý má ale možnost se z potíží dostat jen s pomocí vlastních sil. Jsem velmi ráda, že město podpořilo nadační fond, jenž pomáhá těm, kteří to opravdu potřebují,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Na pomoc mají nárok rodiny s dětmi, zdravotně postižení i senioři

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje se od začátku letošního roku obrátilo již 61 jednotlivých žadatelů a 8 nestátních neziskových organizací. Celkový požadavek by však převýšil 1,8 mil. Kč. Správní rada všechny žádosti posoudila a podpořila celkem třicet devět osob. Podpora vyšplhala na celkovou částku 514.597 Kč. Týkala se rodin s dětmi, zdravotně postižených i seniorů.

Pomáhat může každý i bez sběru plastových víček

Pro případy, kdy menší finanční výpomoc nestačí, organizuje nadační fond veřejnou sbírku. „Ta od července loňského roku podporuje paní Kristýnu a jejího nemocného, autistického syna Davida. Nově se podpora veřejné sbírky zaměří i na podporu iniciativy Slunce pro Filipa a rodinu Filipa Vrzala, který je po autonehodě upoutaný na lůžko a odkázaný na pomoc svých blízkých,“ dodala Markéta Vaňková.

Přispět lze jednorázově nebo dlouhodobě pravidelným převodem libovolné částky na transparentní bankovní účet veřejné sbírky u MONETA Money Bank a.s. 225782453/0600.

Další zasedání správní rady je plánováno v červnu 2019. Informace o aktivitách Sociálního nadačního fondu jsou k dispozici na webových stránkách  a nově začal fungovat také profil na Facebooku.

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje je nevládní organizace založená původně jako Sociální nadace města Brna „Domovy potřebných“. Vznikla už v roce 1993, o pět let později se transformovala na nadační fond. V roce 2014 se působnost fondu rozšířila na Jihomoravský kraj, který také přispívá na jeho aktivity prostřednictvím dotací a darů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sociální nadační fond, pomoc, peníze, dotace, děti, senioři, nadační fond, Brno, rodina, Jihomoravský kraj, Markéta Vaňková, Moneta Money Bank, Facebook

Sociální fond pro pomoc potřebným dostal od města milionovou dotaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.