Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyšetřování nehody trolejbusu a šaliny může podle policistů trvat i půl roku

Vyšetřování pondělní nehody tramvaje a trolejbusu v centru Brna může podle policie trvat měsíce, vyslechnout bude třeba desítky svědků. ČTK to dnes řekl mluvčí policie David Chaloupka. Při nehodě v Křenové ulici se 40 lidí zranilo, z toho 13 těžce a středně těžce.

„Svědků je hodně, není to otázka několika dní, že by byli všichni vyslechnuti. Musí se to dělat i s ohledem na to, kdy mají čas. Jsou zde i svědci, kteří byli zraněni v hromadných dopravních prostředcích a musí se jim dopřát čas na zotavení," řekl Chaloupka. Vyšetřování takto velkých nehod může podle něj zabrat třeba i půl roku. Doplnil, že policisté si k tomu zvou i znalce z oboru dopravy.

NAPSALI JSME: Jeden z řidičů včerejší nehody byl úspěšně operován. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života 

Policisté mají několik verzí, sdělovat je ale nebudou

Policie od počátku skládá prvotní informace, jak se nehoda stala, pracuje s verzemi. „Ale určitě nebudeme říkat, s jakými verzemi pracujeme, abychom od těch svědků zjistili co nejpřesněji, co zažili, aby to nebylo ovlivněno nějakým naším prohlášením," vysvětlil mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Všichni zranění cestující ze včerejší nehody mají podle odborníka nárok na vysoká odškodnění 

Policejní mluvčí Pavel Šváb v pondělí řekl, že příčinou nehody může být od technické závady přes zdravotní indispozice řidiče až po chybu řidiče. Na sociálních sítích se okamžitě objevily zvěsti o údajné matce s kočárkem, které se řidič trolejbusu vyhýbal. Tato verze je podle inspektora Drážní inspekce Jana Kučery velmi nepravděpodobná.

Klíčové jsou výpovědi řidičů

Klíčová svědectví policie získá od obou řidičů. „Jejich výslech ještě neproběhl, prvotní je, aby se dostali do stavu, aby výslechu byli schopni," uvedl Chaloupka.

Autoři | Foto Varvara Šatunova

Štítky nehoda, šalina, tramvaj, křenová, trolejbus, vyšetřování, policisté, havárie, policie, Brno, Jan Kučera, Pavel Šváb, Drážní inspekce

Vyšetřování nehody trolejbusu a šaliny může podle policistů trvat i půl roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.