Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jeden z řidičů včerejší nehody byl úspěšně operován. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života

Dětská nemocnice spadající pod Fakultní nemocnici Brno propustila do domácího ošetřování dítě, které se v Brně zranilo při pondělní srážce tramvaje a trolejbusu. Potvrdil to mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára. Při nehodě bylo zraněno 40 lidí včetně dvou dětí a obou řidičů, někteří těžce. Lékaři Úrazové nemocnice podle ředitele Zdeňka Buštíka úspěšně operovali jednoho z řidičů. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny zůstávají čtyři pacienti.

Ze 40 lidí bylo 13 zraněných těžce a středně těžce. Záchranáři raněné odvezli do různých nemocnic ve městě. Někteří skončili i ve Vojenské nemocnici a také na klinice SurGal.

Dítě už propustily do domácí péče

Fakultní nemocnice Brno přijala pět dospělých pacientů a jedno dítě do Dětské nemocnice Brno, která pod ni spadá. „Dítě jsme už propustili. Pět dospělých je u nás. Víceméně měli středně těžká poranění. Dvě ženy šly okamžitě na operaci se zraněním nohou. Další dva muži mají otřes mozku a zhmožděniny. Pátý člověk skončil na traumatologii spíše s lehčími zraněními," uvedl Žára.

Deset pacientů ošetřili pracovníci Úrazové nemocnice, čtyři z nich ponechali v hospitalizaci. „Zatím nemáme žádnou změnu. Řidiče jsme úspěšně operovali," řekl Buštík.

NAPSALI JSME: V Brně na Křenové se čelně srazila šalina s trolejbusem, na místě se zranily desítky lidí

U svaté Anny jsou čtyři lidé ve vážném stavu

Čtyři pacienti zůstávají i ve Fakultní nemocnici u svaté Anny. „Všichni jsou na JIP. Mají vážná zranění, ale nejsou nyní v bezprostředním ohrožení života. Jeden pacient půjde na operaci," řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

ČTĚTE TAKÉ: Všichni zranění cestující ze včerejší nehody mají podle odborníka nárok na vysoká odškodnění 

Dopravní podnik zřídil pro účastníky nehody speciíální linku

Dopravní podnik města Brna zřídil pro účastníky včerejší nehody speciální telefonní linku s číslem 5 4317 1131. „Pověřený pracovník právního oddělení je připravený poskytnout všechny potřebné informace a pomoci s řešením záležitostí spojených s nehodou," uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Nehoda se stala před pondělní 14. hodinou a téměř na šest hodin zablokovala Křenovou ulici. Průjezdná byla kolem 19:30. V Brně se tvořily velké kolony jak v blízkosti nehody, tak na objízdných trasách. Příčinou nehody se zabývají policisté. Vznikla škoda kolem dvou milionů korun.

Autoři | Foto Drážní inspekce

Štítky nehoda, šalina, tramvaj, křenová, trolejbus, nemocnice, zranění, řidič, havárie, Fakultní nemocnice Brno, pacient, Brno, Dětská nemocnice FN Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Dopravní podnik města Brna, Petra Veselá

Jeden z řidičů včerejší nehody byl úspěšně operován. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.