Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO/VIDEO: V Brně na Křenové se čelně srazila šalina s trolejbusem, na místě jsou desítky zraněných

Vážná dopravní nehoda se stala dnes okolo tři čtvrtě na dvě v Křenové ulici v Brně. Čelně se zde srazila šalina na služební jízdě s trolejbusem MHD. Podle původních informací se při nehodě zranilo pět lidí těžce a dvacet lehce. Během odpoledne však čísla stoupla - těžce zraněných je 12, lehce zraněných 26.

Na Křenové ulici se srazil trolejbus linky 33 plný lidí s tramvají bez cestujících na služební jízdě. Při nehodě se tedy zranili hlavně cestující z trolejbusu. Doprava je odkloněna z Křenové. Na místě zasahují hasiči, policisté i záchranáři. 

Hasiči vyprošťovali z trolejbusu sedm lidí. Pro příbuzné účastníků nehody byla zřízena infolinka na čísle: 950649999. Linka je určena výhradně pro příbuzné účastníků nehody. 

„Na místě máme asi 30 policistů řídících a odklánějících provoz. Právě vyslýcháme svědky. Příčina nehody je tedy zatím v šetření," sdělil Drbně policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na sociálních sítích se objevila informace, že měl řidič trolejbusu uhýbat matce s kočárkem na přechodu, která šla na červenou. Tuto informaci policisté nepotvrdili, je však podle České televize jednou z vyšetřovacích verzí.

Na sociálních sítích se zároveň objevila informace, že jeden z řidičů zemřel. Podle záchranářů však nikdo z účastníků nehody nezemřel. 

„Byla to neskutečná rána. Blbě řečeno - jako malá bomba," popsala na místě událost jedna ze svědkyň. Tramvaj i trolejbus měly znatelně poškozený předek soupravy. Škoda bude vysoká. „Prvotní škoda je odhadnutá na víc než milion korun. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto HZS JMK, Drážní inspekce, Martin Šeda | Zdroj s využitím ČTK

Štítky srážka, křenová, šalina, trolejbus, Brno, havárie, Drážní inspekce, Pavel Šváb, Česká televize

FOTO/VIDEO: V Brně na Křenové se čelně srazila šalina s trolejbusem, na místě jsou desítky zraněných  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.