Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTOGALERIE: Smečku šelem nahradilo na Šilingráku hejno žraloků

Lidé mohou ode dneška na Šilingráku obdivovat hejno žraloků. Skulptury mořských paryb nahradily smečku šelem. Autorem je opět sochař Michal Gabriel, který tímto dílem dokončil sochařský cyklus Země – voda – vzduch. Sochy žraloků zůstanou na venkovní Galerii Šilingrák nejméně do konce roku.

NAPSALI JSME: Na Šilingrák přistálo hejno bronzových ptáků 

Sochařský triptych

Hejno, Smečka, Žraloci – tato sousoší reprezentují nejen rozličné přírodní predátory, ale také zastupují Vzduch, Zemi a Vodu. Jako první tak obsadilo v srpnu 2017 Šilingrák hejno ptáků. Tyto vzdušné dravce pak v dubnu 2018 vystřídalo dílo s názvem Smečka. V březnu pak kovový podstavec obsadí žraloci, které budou třetím dravým sousoším, atakujícím zvířata i lidi na Šilingrově náměstí. 

NAPSALI JSME: Hejno ptactva vystřídala v originální venkovní Galerii Šilingrák Smečka šelem 

Michal Gabriel je český sochař a vysokoškolský učitel, bývalý děkan Fakulty výtvarných umění VUT v Brně. V roce 1995 za svoji tvorbu obdržel prestižní cenu Jindřicha Chalupeckého. 

Galerie Šilingrák

Je unikátním galerijním bodem pod širým nebem, který vznikl z iniciativy městské části Brno-střed. Výstavní místo je určeno pro instalaci sochařských realizací jak renomovaných umělců, tak kvalitních prací sochařských elévů a studentů brněnské FAVU. Realizátorem galerie je Kávéeska – Kulturní a vzdělávací středisko "U Tří kohoutů", příspěvková organizace radnice Brno-střed. 

Žraloci obsadili Šilingrák, autor: Tomáš Hrivňák

Středa, 20. března 2019, 19:47

Žraloci obsadili Šilingrák, autor: Tomáš Hrivňák
Žraloci obsadili Šilingrák, autor: Tomáš Hrivňák

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Galerie Šilingrák, Michal Gabriel, Smečka, Hejno, žraloci, galerie, ptáci, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, Jindřich Chalupecký, Brno-střed, Kávéeska, Brno

FOTOGALERIE: Smečku šelem nahradilo na Šilingráku hejno žraloků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.