Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Brněnští strážníci zachránili devadesátiletou seniorku, slanili se k ní přes balkón

O další chvályhodný čin se zasloužili brněnští strážníci. Zavolala je všímavá sousedka z Žabovřesk, která přes dveře uslyšela slabé volání o pomoc sousedky. Když na místo dorazila hlídka, zjistila, že není jiná možnost, než se dostat do bytu za pomocí slaňování.

Strážníci tak požádali souseda, zda by mohli využít jeho balkon. Strážník vycvičený pro práci ve výškách se poté za pomocí slaňování dostal na seniorčin balkon a okamžitě navázal se ženou komunikaci přes balkonové dveře.

Seniorka byla bohužel natolik zesláblá, že zevnitř nedokázala otevřít a strážník tak musel použít speciální nářadí, aby se k ní dostal. S pomocí kolegů následně zesláblou ženu posadil na postel a strážníci přivolali záchranáře.

Ženu, která prý upadla kvůli bolesti nohou, převezli zdravotníci do nemocnice. „Strážníci zamkli byt a dali o situaci vědět jejímu synovi," uzavřela mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Foto MP Brno

Štítky strážníci, seniorka, záchrana, slaňování, Žabovřesky, balkon

VIDEO: Brněnští strážníci zachránili devadesátiletou seniorku, slanili se k ní přes balkón  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.