Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Zbrojováci půjdou opět společně darovat krev. Pokusí se vytvořit nový rekord

Fanoušci a hráči Zbrojovky půjdou letos opět po roce společně darovat krev. Klub chce přitom pokořit loňský rekord, při kterém darovalo krev 140 lidí, 24 z nich bylo dokonce prvodárců. Na Transfúzním a tkáňovém oddělení FN Brno se fanoušci s hráči klubu sejdou ve středu 20. března od osmé hodiny ráno.

Hráči se přitom rozdělí na dvě skupiny a následně zaujmou svá místa na stanici, kde budou plnit různé administrativní úkony. Další zase  poskytnou psychickou podporu dárcům přímo na sále. Pro dárce je nachystána snídaně a lístky na domácí utkání s Prostějovem, které se hraje 31. března.

Vzhledem k dopolednímu termínu je pro pracující nutné požádat zaměstnavatele o volno - dárcovství krve je v legislativě České republiky uvedeno v řadě obecně závazných právních přepisů, jejichž společným jmenovatelem je úkon ve veřejném zájmu.

Z organizačních důvodů je také nezbytné se k odběru objednat, a to na bezplatné lince 800 900 097 (neplatí pro prvodárce). Více informací na webových stránkách Fakultní nemocnice Brno.

Foto Zbrojovka TV

Štítky zbrojovka, darování krve, brno, fakultní nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Česko, Prostějov, rekord

VIDEO: Zbrojováci půjdou opět společně darovat krev. Pokusí se vytvořit nový rekord  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.