Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město nechá postavit u plánované atletické haly ještě parkoviště za 20 milionů

Brněnští radní ve středu schválili změnu u veřejné zakázky na stavbu Atletické haly Kampus. Díky tomu vznikne na pozemcích určených k výstavbě haly 170 parkovacích míst, s nimiž až dosud projekt nepočítal. Náklady se tak zvýší z předpokládaných 650 milionů korun o dalších 20 milionů.

Příprava stavby začala 1. září loňského roku, realizace má podle smlouvy trvat nejdéle 35 měsíců. Délka lhůty pro vydání územního rozhodnutí je 9 měsíců, pro vydání stavebního povolení 7 měsíců a 19 měsíců pak zbývá na dokončení stavby. V současné době zhotovitel zpracovává dokumentaci pro vydání územního rozhodnutí.

Ve smlouvě o dílo se město coby objednatel zavázalo, že zajistí pro halu dostatečný počet parkovacích míst. Předpokládalo se, že k tomu bude sloužit plánovaný parkovací dům při Fakultní nemocnici Brno Bohunice, eventuálně bude možné využít přilehlé parkovací plochy ve stejné lokalitě. Parkoviště však nelze využívat, neboť byla vybudována pro jiné účely než pro Atletickou halu. Město tedy musí dostatečný počet parkovacích míst zajistit.

„Parkoviště bude mít 170 parkovacích míst. Jeho povrch bude tvořit asfalt a vsakovací dlažba. Vznikne i retenční nádrž včetně vpustí na zadrženou dešťovou vodu. Podle plánu zde budou také vysázeny stromy a popínavá zeleň,“ popsal první náměstek primátorky Petr Hladík.

„Situaci musíme urychleně řešit. Je jasné, že nutnost výstavby parkoviště znamená pro město dodatečný náklad. Objektivně se jedná o další z manažerských selhání minulého vedení a nezbývá nám než se s ním nějakým způsobem vypořádat tak, aby nebyl projekt výstavby haly ohrožen,“ uvedl radní pro investice David Grund.

Autoři | Foto Magistrát města Brna | Zdroj s použitím TZ

Štítky Brno, parkování, Atletická hala, Kampus, stavba, Fakultní nemocnice Brno, Petr Hladík, Brno-Bohunice

Město nechá postavit u plánované atletické haly ještě parkoviště za 20 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.