Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V nákupní zóně u Modřic staví developer další velkoobchody. Za oběť padne šest hektarů nejkvalitnější půdy

Nákupní zóna u dálnice D2 v Modřicích u Brna se má v příštích letech ještě více rozrůst. Developerská společnost Kotona plánuje v příštím roce začít stavět na dosud nezastavěné části mezi dálnicí D2 a obchodním domem Sconto. Na šesti hektarech má vzniknout třípodlažní objekt ve tvaru L na ploše přes 21.000 metrů čtverečních a mají v něm být umístěné dvě prodejny, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

Obchodní zóna se ještě více rozroste

Obchodní zóna kolem dálnice na jih od Brna se rozrůstá již od konce 90. let. Součástí je nákupní centrum Olympia s desítkami obchodů, přes silnici 152 je obchod s nábytkem Sconto a vedle něj je od loňského června zavřené dětské zábavní centrum Wikyland.

Přes dálnici D2 se v nedávných letech otevřel sportovní obchod Decathlon a také další obchod s nábytkem XXXLutz. Co bude v nyní plánovaném objektu, zatím není zřejmé.

U obchodu bude k dispozici 660 parkovacích míst a předpokládá se, že zde může pracovat až 220 lidí. Budova bude třípodlažní a předpokládané dokončení je v roce 2022.

Šest hektarů nejkvalitnější půdy

Na poli, na němž chce Kotona stavět, je půda dvou nejvyšších kategorií. Zmizí tedy nejkvalitnější půda, stejně jako zmizela v nivě Svratky pod další zástavbou v této oblasti.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky olympia, Sconto, obchodní zóna, developer, kotona, dálnice, Modřice, půda, obchod, Brno, Decathlon

V nákupní zóně u Modřic staví developer další velkoobchody. Za oběť padne šest hektarů nejkvalitnější půdy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.