Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Silný vítr zanechal značné škody i v Brně. Řidič auta může mluvit o velkém štěstí

Silný vítr v noci na pondělí páchal škody po celé jižní Moravě. V Brně například vyvracel dopravní značky nebo lámal stromy. U některých případů je opravdové štěstí, že nedošlo ke zdravotní újmě.

Uvolněná omítka na Masarykově

Před půlnocí například zavolala přímo do centra města hlídku strážníků žena, která si všimla velkého kusu uvolněné omítky. Okolí domu v Masarykově ulici strážníci obehnali páskou a počkali na příjezd hasičů. 

ČTĚTE TAKÉ: Na jižní Moravě byl vyhlášen kalamitní stav, bez elektřiny je až 17 tisíc domácností 

Strážníci pomáhali hasičům i v případě popadaných stromů. Kolem desáté hodiny večer se ozval majitel stříbrného peugeotu, že mu v Medlánkách spadl na auto velký jehličnan a on s ním nedokáže vlastními silami nic udělat. Přivolaná hlídka na pomoc zavolala hasiče, kteří strom rozřezali.

Kmen se zapíchl přímo do sedadla řidiče

O velkém štěstí mohl mluvit řidič suzuki zaparkovaného dnes po půlnoci v Králově Poli. Strom, který se vlivem větru rozlomil totiž probodl čelní sklo a zabořil se přímo do sedadla za volantem. I tady se o odstranění postarali přivolaní hasiči.

Vítr se prohnal také starým hřbitovem v Myslínově ulici, kde po sobě zanechal vyvrácený strom. Kmen přehradil ulici Kostelní zmola a poničil tři hroby sousedící s hřbitovní zdí. 

Hasiči se nezastaví

Celkem už hasiči od sobotního večera do časného dnešního rána podle svého webu napočítali 194 výjezdů. Před silným větrem, který může ovlivňovat bezpečnost provozu, varují také silničáři.

Štítky vítr, Brno, strážníci, vichřice, strom, Jihomoravský kraj, Peugeot, Suzuki, Medlánky, Královo Pole

FOTO: Silný vítr zanechal značné škody i v Brně. Řidič auta může mluvit o velkém štěstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.