Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO : Na jižní Moravě jsou tisíce domácností bez elektřiny, silný vítr odnášel i střechy

Na jižní Moravě a v jižních Čechách je po nočním větru bez elektřiny přibližně 5300 domácností. Zatímco situace v jižních Čechách se od rána zlepšuje, na jihu Moravy dopoledne přibyly další dvě poruchy vedení vysokého napětí. Jen na Brněnsku a Břeclavsku je aktuálně bez elektřiny 4300 domácností.

„Nové poruchy aktuálně lokalizujeme a hned potom vyrazí naše pohotovostní čety do terénu, aby je opravily," uvedla mluvčí firmy E.ON Martina Slavíková.

„I přes nepřízeň počasí děláme vše pro to, abychom všechny poruchy opravili během odpoledne. V terénu momentálně operuje na 50 našich zaměstnanců, přičemž pro urychlení prací využíváme k opravám i externí dodavatele," uvedla Slavíková.

Napilno měli i hasiči

Silný vítr v noci pořádně zaměstnal v jihomoravské hasiče. Od sobotního večera do nedělního rána vyjížděli celkem ke 42 zásahům. Většinou se jednalo o stromy popadané na silnice.

V Hustopečích strhl vítr velikou střechu, která uletěla a dopadla vedle budovy. Částečně poškodila přístřešek vedlejšího domu a dvě zaparkovaná auta.

Foto HZS JMK | Zdroj s využitím ČTK

Štítky vítr, elektřina, hasiči, škody, E.ON, Jihomoravský kraj, Jihočeský kraj, Morava, okres Břeclav, Brněnsko, Hustopeče

FOTO : Na jižní Moravě jsou tisíce domácností bez elektřiny, silný vítr odnášel i střechy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.