Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nadace hledá romské vysokoškolské studentky a studenty. Mají možnost získat stipendium

Nemáte mezi svými přáteli nějakého romského vysokoškolského studenta či studentku? Nadace OSF totiž vyhlašuje 5. ročník výzvy na podporu romských studentů a studentek pro akademický rok 2019/2020. Cílem výzvy je podpořit vybrané studenty a studentky v jejich studijním, profesním i osobním rozvoji. Poskytnutí stipendia si klade za cíl pomoci úspěšnému absolvování studia a následnému vstupu na trh práce.

Romové patří v České republice tradičně k jedné z nejvíce znevýhodněných sociálních skupin. Romské děti mají často komplikovanou cestu ke vzdělávání, dospělí pak zase na trhu práce či v přístupu ke službám nebo bydlení. Ukazuje se, že důležitou roli při bourání zažitých stereotypů společnosti hrají vzdělaní a aktivní Romové, kteří zároveň slouží jako motivace a pozitivní příklad pro své vrstevníky i mladší generaci. 

„Když jsem si před dvěma lety podával přihlášku do stipendijního programu Nadace OSF, netušil jsem, co všechno mi podpora přinese. Mojí největší motivací tehdy byla finanční podpora a možnost jazykového kurzu, který Nadace OSF v rámci programu hradí. Po pár měsících jsem si začal uvědomovat další výhody programu. Našel jsem si spoustu nových přátel, skrze stáže a další aktivity programu jsem si začal vytvářet nové kontakty, získal jsem zkušenosti z různých pracovních prostředí, a díky tomu jsem se posunul kariérně dopředu,“ shrnuje Štefan, stipendista Nadace OSF.

Žádat o stipendia mohou romští studenti a studentky do 26 let. Studovat pak mohou bakalářské i magisterské studium na státem akreditované vysoké škole. Spolu se stipendiem získává úspěšný stipendista či stipendistka také mentora, který mu bude pomáhat po dobu čerpání stipendia s osobním rozvojem.

Stipendijní program zahrnuje např. také povinnou pracovní stáž, povinnou dobrovolnickou službu v neziskové organizaci či kurz cizího jazyka.

Uzávěrka příjmu přihlášek je 8. dubna 2019. Více informací najdou uchazeči na webových stránkách.
 

Foto Nadace OSF | Zdroj s použitím TZ

Štítky romové, studenti, nadace osf, stipendia, Česko

Nadace hledá romské vysokoškolské studentky a studenty. Mají možnost získat stipendium  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.