Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lužánky se dočkají nových moderních veřejných toalet

Lužánecký park se v posledních letech dočkal řady novinek. Jednou z nich byl například nový elektronický gril. V určitých ohledech má však nejstarší brněnský park stále rezervy - například úroveň hygienických zařízení v parku. A právě to se rozhodli změnit brněnští radní, kteří vyčlenili z městského rozpočtu milion korun na vybudování moderních veřejných toalet. Rekonstrukce by měla začít v březnu, ukončení se předpokládá v dubnu.

„Aktuální stav objektu veřejného WC blízko ulice Pionýrské je nevyhovující. Pokud chceme, aby se lidé v parku cítili příjemně, je nutné pro to něco udělat. A nejde jen o samotné toalety. Pokud už je v Lužánkách gril a dáváme tak Brňanům možnost si tu uspořádat piknik, bylo by fajn, kdyby si mohli někde umýt ruce. Možná je to drobnost, ale mnoho lidí ji určitě ocení,“ uvedl první náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Budovu toalet tak čeká rozsáhlá rekonstrukce. Město nechá vyměnit okna, všechny dveře, nechá vybourat zděné WC kóje a nahradní je dělícími příčkami. Výměna pak čeká i vnitřní a venkovní parapety a svody, opravou projde střecha, budova dostane novou fasádu, dělníci vymění i obklady a dlažby. Práce by měly skončit už v dubnu.

Foto MMB

Štítky toaleta, Lužánky, Brno, Petr Hladík

Lužánky se dočkají nových moderních veřejných toalet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.