Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nastává svátek pro milovníky masa. Hradem Veveří opět provoní moravské uzené

Návštěvníci hradu Veveří u Brna mohou o prvním březnovém víkendu ochutnat moravské víno a uzené. Na sedmém ročníku Slavností moravského uzeného a vína budou návštěvníci tradičně volit Krále uzenářů.

Šanci dostanou i amatérští uzenáři

Letošní novinkou je soutěž O nejlepší domácí uzené, kdy své výrobkypředstaví deset amatérských uzenářů. „Do soutěže se mohl přihlásit kdokoliv, kdo se nebojí pochlubit svým uzeným. Pokud někteří zájemci přihlášky propásli, mohou se nyní do soutěže zapojit alespoň jako odborní hodnotitelé," řekl jeden z pořadatelů akce Pavel Pichler.

Pojídání prasečích oušek na čas

Pro soutěživé povahy pořadatelé přichystali soutěž v pojídání prasečích oušek na čas. Hosté akce mohou také degustovat moravská vína ve vytápěných stanech a uzenáři naučí zájemce, jak se připravuje paštika nebo udí maso. Na Dolním hradě mohou děti pod vedením brněnského šéfkuchaře připravit jídlo pro své rodiče.

V neděli na zájemce čeká soutěž jedlíků buřtů nebo kulinářská show. Přesný program najdou zájemci na webových stránkách.

Autoři | Foto Robert Vystrčil, Prygl.net

Štítky Slavnosti moravského uzeného, Hrad Veveří, uzené, maso, víno, soutěž, Brno

Nastává svátek pro milovníky masa. Hradem Veveří opět provoní moravské uzené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.