Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Útočníci se v Brně pokusili zavraždit mladého muže, těžce zraněného ho pak pohodili v lese

Jihomoravští kriminalisté od čtvrteční noci pracují na případu pokusu o vraždu. Na linku 158 se ozval těžce zraněný dvacetiletý muž. Do telefonu dokázal pouze říct, že se ho někdo pokusil zabít a nyní leží zraněný v lese. Vzhledem k tomu, že ho útočníci unesli v kufru auta a s vážnými zraněními pohodili v lese, nedokázal policistům říct více informací a po chvíli již přestal odpovídat úplně. Okamžitě se rozjela rozsáhlá pátrací akce.

Ve vážném stavu ještě stihl odeslat pár sms a zavolat

Zraněný předtím zvládnul odeslat i několik sms svým známým, kterým přišly podezřelé a začali jej také hledat. Zásadní informace pak podle policistů přinesly hlavně sociální sítě a jedna ze sdílených aplikací na mobilním telefonu, která pátrajícím pomohla lokalizovat ležícího zraněného.

„Zatímco oběť převezli záchranáři do nemocnice, kde lékaři bojovali o jeho život, policisté i kriminalisté začali zjišťovat, kdo by mohl stát za vážnými zraněními," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podezřelými jsou tři mladíci

Už během pátku policisté zadrželi tři podezřelé. Jsou jimi mladí muži ve věku 23, 22 a 18 let. Nejstarší z podezřelých studuje vysokou školu, nejmladší střední. „Jejich role v případu jsou předmětem dalšího šetření, nicméně je zřejmé, že poškozený byl vylákán do parku v Žabovřeskách pod záminkou obchodní schůzky," popsal mluvčí. 

Tam jej měli podle policistů dva podezřelí napadnout blíže nespecifikovanou zbraní, pak ho naložit do kufru a odvézt do lesa za Brno, kde dvacetiletého muže nechali navzdory vážným zraněním napospas osudu.

Policisté prosí svědky o pomoc

Policisté žádají kvůli doplnění informací svědky, kteří se ve čtvrtek 21. února pohybovali mezi 20 - 21 hodinou v okolí domu Luční 21 v Brně, aby se se svým svědectvím přihlásili na linku 158.

Vražda kvůli penězům

Přesný motiv policisté ještě vyšetřují. Podle Švába mohl mít pokus o vraždu loupežný charakter. „Pravděpodobný motiv je loupežný, podezřelí se totiž zmocnili hotovosti v řádu desítek tisíc korun," upřesnil Šváb.

Hrozí jim až 20 let za mřížemi

Všichni tři muži nyní čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy a nyní sedí ve vazbě. V případě odsouzení jim hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky pokus o vraždu, les, Brno, úraz, Pavel Šváb

Útočníci se v Brně pokusili zavraždit mladého muže, těžce zraněného ho pak pohodili v lese  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.