Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Od vraždy slovenského novináře a jeho snoubenky uběhl rok. Jeho památku uctí lidé i v Brně

Od brutální nájemné vraždy slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové uběhne ve čtvrtek 21. února rok. V Brně se lidé sejdou uctít památku mladého páru na náměstí Svobody.

Na setkání s názvem Nezabudneme, pokračujeme má podle odhadu organizátorů přijít několik stovek lidí. Akce začíná v 17 hodin a je spojena s protestem proti politické situaci na Slovensku. 

„Voláme po slušnosti a ako odpoveď prichádza výsmech, osobné útoky a klamstvá. No my sa nevzdávame a ani nevzdáme. Chceme slušné a spravodlivé Slovensko," vysvětlují organizátoři na facebookové události.

Program celé akce bude pak pokračovat v pátek debatou na půdě Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Do debaty se zapojí investigativní novinářka Pavla Holcová (investigace.cz) a její slovenský kolega Adam Valček (SME). Program začíná ve 13 hodin.

 

Foto Varvara Šatunova

Štítky Ján Kuciak, Martina Kušnírová, vražda, pieta, Brno, Náměstí Svobody, Slovensko, Pavla Holcová, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity

Od vraždy slovenského novináře a jeho snoubenky uběhl rok. Jeho památku uctí lidé i v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.