Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nová hokejová hala Komety nebude stát na místě velodromu, ale u pavilonu Z

Brno nepostaví multifunkční halu pro hokejovou Kometu na výstavišti v místě současného velodromu, ale u pavilonu Z v západní lokalitě výstaviště. Novinářům to dnes řekla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Nové místo je lepší z hlediska napojení na městskou hromadnou dopravu a také nabízí větší prostor pro parkovací plochy. Hala má být vybudována v příštích letech za 1,4 miliardy korun a nabídnout 12.000 míst. Současná DRFG aréna se 7700 místy už kapacitně nestačí.

Nové umístění haly dnes schválil řídicí výbor pro strategické projekty, který spadá pod primátorku. Vznikl také projekční tým, v němž jsou politici, ale také majitel Komety Brno Libor Zábranský nebo generální ředitel městské firmy Brněnské komunikace Luděk Borový i zástupci odborů magistrátu nebo městských firem.

Za Lužánky se hokej nevrátí

Hala pro Kometu měla původně být za Lužánkami, kde je i chátrající fotbalový stadion. Kvůli majetkovým sporům tam ale město nemůže stavět ani nový stadion, ani hokejovou halu. Proto se začalo mluvit o tom, že by hokejová hala mohla stát na výstavišti v místě cyklistického oválu.

Lepší dopravní obslužnost

Muselo by se však počkat, až se velodrom přesune do lokality Komárov v městské části Brno-jih, teprve potom by mohla začít stavba haly. Vedení města složené ze zástupců ODS, KDU-ČSL, Pirátů a ČSSD se nakonec shodlo na tom, že je lepší vybudovat halu u pavilonu Z v západní části výstaviště, která je lépe napojená na MHD a nabízí více prostoru pro parkování.

Nový velodrom bude

Podle náměstka primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL) to nemění nic na tom, že město dále pracuje na projektu výstavby velodromu v Komárově. „Právě naopak. Snahou města je neustále velodrom postavit v lokalitě Hněvkovského ulice. Pokud na to český stát pošle peníze, jak slíbil, tak velodrom postavíme," dodal Hladík. Velodrom má stát kolem 350 milionů korun.

O výstavbě haly pro Kometu na výstavišti se začalo mluvit poté, co Kometa předloni po 51 letech získala titul v nejvyšší soutěži. Snahy posílilo i to, že Kometa loni titul obhájila.

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky kometa, hokejová hala, výstaviště, velodrom, hokej, pavilon, kongresové centrum, HC Kometa Brno, ODS, Markéta Vaňková, KDU-ČSL, Petr Hladík, Brněnské komunikace a.s., Libor Zábranský

Nová hokejová hala Komety nebude stát na místě velodromu, ale u pavilonu Z  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.