Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vstupovat na led Prýglu je extrémně nebezpečné. Strážníci už kvůli své bezpečnosti ani neměří sílu ledu

Vstupovat na led Brněnské přehrady je teď podle strážníků extrémně nebezpečné, hrozí vysoké riziko toho, že by někdo mohl propadnout. Sílu ledu kvůli tomu strážníci přestali i měřit.

Jako bezpečná síla ledu pro vstup se uvádí 12 centimetrů, to na Brněnské přehradě kvůli teplejšímu počasí v posledních dnech rozhodně není. „Hladina přehrady je stále zamrzlá, ale led je pro vstup zcela nevyhovující, riziko propadu je extrémní," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Poslední měření je ze začátku února, kdy byla síla ledu jednoznačně nevyhovující. Naopak první letošní měření je z 25. ledna a síla ledu pohybovala kolem 12 centimetrů. Kolísala však a ani tehdy vstup na led strážníci nedoporučovali.

Brněnská přehrada je častým cílem výletníků v létě i v zimě. Na její led vyrážejí bruslaři a běžkaři, ale také po něm lidé chodí na procházky. Někteří z nich si přechodem přes nádrž krátí cestu na chaty a chalupy na březích přehrady.

Autoři | Foto MP Brno

Štítky síla ledu, prýgl, nebezpečí, Brněnská přehrada

Vstupovat na led Prýglu je extrémně nebezpečné. Strážníci už kvůli své bezpečnosti ani neměří sílu ledu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.