Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIZUALIZACE: Husovický park Marie Restituty projde zásadní revitalizací

Skoro milion korun dá Brno do revitalizace parku Marie Restituty ve čtvrti Husovice. Novinářům to dnes řekl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Veřejná zeleň města Brna letos odstraní náletové dřeviny a vysází nové stromy a keře. Práce začnou v únoru a skončí nejpozději v prosinci.

Radní Brna schválili smlouvu na provedení prací za více než 800.000 korun včetně autorského dozoru. „Park vznikl na půdě bývalého zrušeného hřbitova. Je ve svahu a především v horní části je hodně neutěšený. Když se člověk podívá z ulic Rotalova nebo Hálkova, tak vidí, že druhá půlka parku je skrytá v houští. Právě na tu horní část je zaměřená revitalizace," uvedl Hladík.

V první etapě se upraví zeleň. „Veřejná zeleň města Brna odstraní nevhodné náletové dřeviny a nahradí je novými stromy a keři. Tři roky se bude o stromy a keře starat, hnojit je a zalévat, aby neuschly. Navíc se postará také o regeneraci trávníku," doplnil Hladík.

Park Marie Restituty stojí na území starého husovického hřbitova, který byl zrušen v roce 1962. Po exhumaci ostatků se v roce 1983 změnil na veřejný park a v roce 1999 dostal název na počest husovické rodačky Heleny Kafkové, která jako řeholní sestra přijala řádové jméno Marie Restituta.

Zasvětila život péči o chudé a nemocné. Za dob okupace položila život za své ideály, jako jediná řeholnice byla popravená nacisty. V roce 1990 ji papež Jan Pavel II. prohlásil za blahoslavenou.

Autoři | Foto Brno-sever

Štítky park marie restituty, revitalizace, vizualizace, Brno, Petr Hladík, keř, strom, KDU-ČSL, Husovice, Marie Restituta Kafková, Jan Pavel II.

VIZUALIZACE: Husovický park Marie Restituty projde zásadní revitalizací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.