Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Mladí umělci rozveselili uzavřenou Brněnku na Joštově

Několik měsíců poté, co na Joštově ulici v centru Brna skončil provoz legendární Brněnky a přilehlého "hladového okna", mají Brňané opět důvod k úsměvu. Šedivou budovu totiž od středy rozveselují veselé malůvky dvou mladých umělců - odpadlíků z katedry výtvarné výchovy Vojty Čižmáře a Dominika Dobeše.

S nápadem oživit prostor přišel jeden z umělců - Vojta Čižmář„Chodil jsem často okolo a všiml si toho bednění, ta plocha si prostě říkala o to ji pomalovat a rozzářit. Zvolil jsem takový infantilní, nekonfliktní ale hlavně rozhýbaný motiv, aby alespoň dočasně oživil veřejný prostor," prozradil Vojta. 

Rozhodl se kontaktovat městskou část Brno-střed, které budova v centru Brna patří. Městská část se záměrem souhlasila a přispěla na použité barvy.

Vojta a Dominik se tak mohli dát do práce a při společném snažení měli za šest hodin vymalováno. Malbu nazvali „People walking by” (v překladu „procházející lidé"). „Jsou to ti samí lidé, co prochází okolo, jen barevnější a usměvavější," dodal mladý výtvarník.

ČTĚTE TAKÉ: Legendární Brněnka a hladové okno v centru končí. Nový nájemník se zatím hledá

Barva by na deskách z dřevotřísky měla vydržet déšť i sněžení. Dolů tak půjde až společně s dokončením rekonstrukce budovy.

Foto Svatopluk Bartík, Vojta Čižmář

Štítky joštova, česká, malby, výzdoba, umělci, brno-střed, Brno, Brněnka, okno

FOTO: Mladí umělci rozveselili uzavřenou Brněnku na Joštově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.