Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Sníh dal zabrat jihomoravským hasičům. Vyjížděli k desítkám nehod, v Brně odstraňovali sníh z nafukovací haly

Vydatné sněžení zaměstnalo v pondělí dopoledne jihomoravské hasiče. Jen do oběda vyjížděli k dvacítce dopravních nehod. V Brně museli například odstraňovat sníh z nafukovací sportovní haly, hrozilo, že se zřítí.

„Dopolední vydatné sněžení se odrazilo i v počtu našich výjezdů," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Nejčastěji hasiči řešili dopravní nehody. „Pomáhali jsme ale také odstraňovat popadané stromy nebo sníh ze sportovní haly," dodal mluvčí.

K nafukovací hale museli hasiči na Sportovní ulici v Brně. Na místě přitom zasahovali profesionální hasiči spolu s dobrovolnými, kteří jsou právě k takovýmto specifickým činnostem vycvičeni. Na nafukovací hale strávili téměř 2 hodiny.

„V souvislosti se sněhovou nadílkou na střechách budov připomínáme, že za bezpečný provoz staveb, tedy i za bezpečný stav a údržbu střech, zodpovídají výhradně majitelé těchto objektů," prohlásil Mikoška. Majitelé by tedy měli průběžně odstraňovat sníh a led ze střech, aby nebyla střešní konstrukce přetížena a neohrožovala kolemjdoucí nebo majetek.

Foto HZS JMK

Štítky sníh, nehody, jižní Morava, hasiči, hzs jmk, Brno, Jaroslav Mikoška, střecha

FOTO: Sníh dal zabrat jihomoravským hasičům. Vyjížděli k desítkám nehod, v Brně odstraňovali sníh z nafukovací haly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.