Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Noc hotelů, vesmírný karneval, Brnohraní, plesy, Cosples a Lúčnica

Venku pořádně mrzne, led na bruslení však ještě není dostatečně silný. Jak se tedy zabavit uvnitř? Máme pro vás pár super nápadů na nadcházející víkend.

Máte rádi netradiční zážitky? Pokud je odpověď ano, tak doporučujeme návštěvu vily Stiassni. Kostýmované komentované prohlídky vás unesou do dvacátých let. Prohlídky se uskuteční v pátek a sobotu, vždy od 16 do 19 hodin v každou celou hodinu. Prohlídky je nutné rezervovat předem. Kontaktní údaje naleznete na webových stránkách.

Hledáte zpestření páteční noci? Pak si zapište Noc hotelů. Ta má upozornit na podporu turismu a vstřícnost k návštěvníkům našeho města. Za vnímání ekonomického přínosu cestovního ruchu pro obyvatele Brna. Za toleranci jeho negativních vlivů. Akce se koná po celé České republice a stále ještě zbývají volné pokoje. 

Vesmír na dosah ruky, a  Brně! V sobotu 26. ledna se můžeme od 15.00 do 18.30  na Hvězdárně a planetáriu Brno těšit ma  vesmírný karneval. Nebude chybět veselá hudba, spousta soutěží – například chůze po mořské pěně, poznáš souhvězdí, poznáš antická božstva na obloze, vysávání černé díry, tombola s bláznivými cenami a soutěž o „nej“ masku, o nejvesmírnější masku, o nejkreativnější masku a top masku rodiče. Možná přijde i pár zajímavých – v pravdě vesmírných hostů.

Že ta novoroční předsevzetí nevyšla úplně podle představ? Třeba jste na to jen šli špatně. Dvojice holek z projektu Ne hladu bude mít v MyKitchen v pátek 25. a v sobotu 26. ledna semináře o správné výživě. Můžete se těšit na tyto témata:  Základy zdravého hubnutí, mýty ve výživě, sportovní výživa a zdravý vztah k jídlu.

Hrajete si rádi? Tak to zbystřete! V pátek 25. a v sobotu 26. ledna se koná Brnohraní v Tržnici na Zelňáku! Brnohraní je akce pořádaná fanoušky deskových her pro všechny, kdo mají chuť si nějakou deskovou či karetní hru vyzkoušet.

V sobotu 26. ledna budou rovnou dva plesy. Reprezentační ples Filharmonie Brno bude v Besedním domě. Samozřejmostí je hudební doprovod té nejvyšší kvality.

Podlehli jste kostýmům z různých filmů, her či komiksů? Tak se nenechte ujít druhý sobotní ples, Cosples, který bude v prostorách Bobycentra.

Lúčnica se po čtyřech letech vrací v sobotu 26. ledna do Brna, do Janáčkova divadla a s novým večerem! Hlavním poslaním Uměleckého souboru Lúčnica je starat se o uchovávání a rozvoj slovenských národních tradicí.

Na závěr máme pro vás skutečnou nevšední příležitost. Aero Klub Brno Medlánky otevírá všem zájemcům dveře ke kráse plachtění ve vzduchu. V pátek 25. ledna pořádá informační schůzku k získání licence pilota kluzáků. Každý zájemce je vítán!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky tipy na víkend, ples, Brno, výživa, maska, Hvězdárna a planetárium Brno, Česko, Janáčkovo divadlo, Besední dům

TIPY NA VÍKEND: Noc hotelů, vesmírný karneval, Brnohraní, plesy, Cosples a Lúčnica  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.